În căutarea zăpezii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 decembrie 2021 39 afişări

Dacă zăpada se lasă aşteptată într-o zonă, ea poate fi căutată acolo unde se găseşte din belşug, într-o excursie de relaxare sau plină de tot felul de activităţi.

Ce se poate face înainte sau după sărbători? O opţiune ar fi o călătorie pe urmele leopardului zăpezilor, în Parcul Naţional Hemis din regiunea Ladakh din nordul Indiei. Turiştii care ajung într-o tabără dedicată din locul respectiv, LungMar, un complex de 10 corturi alimentate de panouri solare, au opţiunea de a merge pe urmele leoparzilor zăpezilor alături de ghizi şi experţi în protejarea şi conservarea acestei specii de feline, scrie The Telegraph.

Dacă leopardul zăpezilor nu prezintă interes, se poate da o fugă până în Antarctica, unde turiştii pot sta, printre altele, într-un complex format din nişte clădiri din fibră de sticlă cu aspect de iglu, Whichaway Camp (printre a cărui oaspeţi s-au numărat Buzz Aldrin sau Bear Grylls), ori la Wolf’s Fang, o tabără cu şase corturi în vârf de munte. Cei doritori de o vacanţă activă au de ales între escaladă pe gheaţă, coborâre în rapel ori plimbări pe culmi.

Cei care nu concep să treacă iarna fără să meargă la schi pot alege o vacanţă în care să fie duşi la schi cu elicopterul (heli- skiing) în locuri ca Muntele Denali, din Alaska, în Anzii Chilieni ori în Austria, la Lech. Mai este şi opţiunea clasică a unei vacanţe în care turiştii pot schia sau lenevi într-o localitate cunoscută mai ales ca destinaţie pentru anotimpul rece, cum ar fi Aspen, din statul american Colorado, Gstaad din Elveţia ori Courchevel din Franţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zapada,
vacanta,
turisti,
corturi,
elvetia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.