Ideea norocoasa a unui comerciant care n-a gandit doar de azi pe maine

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 24 aprilie 2011 36 afişări

Amenintata de perspectiva disparitiei albinelor si a altor insecte polenizatoare, din cauza reducerii suprafetelor cu plante din care acestea se hranesc, Marea Britanie trece la refacerea habitatului lor natural.

O initiativa in domeniu apartine unui comerciant care atrage atentia ca, din anii treizeci si pana azi, Marea Britanie a pierdut 97% din pajistile unde cresteau flori salbatice cu nectarul carora se hraneau insectele.

Proiectul lantului de magazine Co-operative presupune replantarea unor suprafete de pamant cu flori salbatice de catre fermieri sau primariile care detin terenuri, initial pe o suprafata de cinci hectare. Ulterior ar trebui sa fie plantate flori de-a lungul drumurilor sau parcarilor, creand o adevarata retea de "sosele" pe care albinele si alte insecte polenizatoare sa se poata deplasa in cautarea hranei.

Necesitatea unei astfel de initiative, explica reprezentantii companiei britanice, vine din faptul ca plantele de a caror polenizare se ocupa albinele reprezinta o treime din regimul alimentar al omului, iar disparitia harnicelor insecte ar avea consecinte grave pentru capacitatea plantelor respective de a se reproduce.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ideea-norocoasa-a-unui-comerciant-care-n-a-gandit-doar-de-azi-pe-maine-8187543
8187543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.