Genetica iubirii

Postat la 01 decembrie 2009 28 afişări

In dorinta de a-si vedea afacerile prosperand, unele site-uri matrimoniale recurg la o solutie la moda: testele genetice pentru potentialii parteneri.

Alegerea unui partener pe criterii de compatibilitate biologica determinata pe baza unor teste genetice imbunatateste calitatea relatiei, face dragostea mai durabila, iar cuplurile astfel intemeiate au sansa de a avea copii mai sanatosi decat altele, sustin site-urile matrimoniale care promoveaza testele genetice ca pe o metoda de selectie pentru cei care-si cauta jumatatea.

Utilizarea testelor genetice pentru determinarea partenerului potrivit pleaca de la ideea ca oamenii au tendinta de a fi atrasi de persoane cu care nu se aseamana in materie de gene, mai precis in materie de gene HLA, care, pe langa alte functii, determina si mirosul specific al corpului fiecarui individ. Studiile in domeniu au relevat tendinta oamenilor de a fi atrasi de mirosul celor care sunt diferiti de ei la capitolul HLA.

Desi numarul de utilizatori inre¬gistrati pe site-urile matrimoniale care ofera si posibilitatea alegerii partenerului pe criterii genetice nu este cunoscut, o companie elvetiana specializata in teste genetice, GenePartner, sustine ca la serviciile sale au apelat mai mult de o mie de persoane, printre care si cupluri deja formate, curioase sa afle cat de bine se potrivesc din acest punct de vedere.

De cealalta parte, diversi experti sustin ca problema atractiei dintre oameni este mult prea complexa pentru a fi redusa la gene, aducand ca argument studii care arata ca factori precum aspectul persoanei, daca aceasta fumeaza sau nu, daca isi doreste copii sau nu primeaza in multe cazuri asupra compatibilitatii biologice.

Cu toate ca exista site-uri ce ofera teste genetice GenePartner care nu au avut succesul scontat, precum Scientificmatch.com, alte site-uri matrimoniale (Sense2love.com) nu se descurajeaza, considerand in continuare ca astfel de servicii ar trebui sa fie o optiune pentru utilizatorii lor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/genetica-iubirii-5145172
5145172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.