Galerii de vreme nouă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 februarie 2023 27 afişări

Galerii de vreme nouă

Odată cu Brexitul au dispărut o parte din clienţii galeriilor de artă britanice, clienţi proveniţi din Uniunea Europeană, care n-au vrut să se complice cu hârtii şi taxe în plus. Unele s-au închis, iar în locul lor au apărut galerii mai mici, foarte atente la cheltuieli, scrie New York Times.

O astfel de mică galerie este Guts Gallery din Londra, pornită de o artistă fără posibilităţi într-o sală pusă la dispoziţie de patronul pubului la care lucra. Galeria, care expune artişti slab reprezentaţi, a funcţionat în mai multe spaţii temporare până şi-a găsit un sediu permanent, vizavi de nişte ateliere auto dintr-o zonă o oraşului, reuşind să fie profitabilă. Poate cel mai bun exemplu este Ginny on Frederick, care funcţionează în spaţiul ocupat cândva de un mic magazin de sandviciuri, care a dat faliment din cauza pandemiei. Interiorul este spartan, cu pereţi şi podea placate cu faianţă, iar proprietarul expune lucrări ale unor artişti contemporani, care pot fi achiziţionate la un preţ de până la 10.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
artisti,
galerii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.