Fitness casnic

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 octombrie 2020 63 afişări

Izolarea este bună, în condiţiile actuale, dar statul în casă şi lipsa de mişcare pe care le presupune, nu prea. O idee bună în acest caz este sala de fitness de acasă, care poate fi amenajată în funcţie de spaţiu şi buget.

Cei care doresc propria sală de fitness la domiciliu, indiferent de numărul echipamentelor, se pot îndrepta spre o serie de firme care oferă soluţii, scrie The Telegraph. În ultima vreme acestea se bucură de o creştere a cererii, mai ales de la persoane care vor să facă mişcare acasă.

O astfel de companie este Gym Marine, specializată în proiectarea de săli de fitness pentru superiahturi, unde spaţiul disponibil nu este mare.  

Sala casnică bine dotată nu trebuie umplută cu aparate de la început, pentru că se poate întâmpla ca proprietarii să-şi dea seama că mai vor să adauge ceva care are nevoie de spaţiu, spun experţii în domeniu.

Printre echipamentele recomandate se numără bicicleta staţionară pentru fitness, de preferinţă una inteligentă, care permite, printre altele, conectarea la platforme folosite şi de alţi ciclişti casnici, făcându-i să se simtă ca şi cum s-ar antrena în grup.

E bine să nu lipsească nici banda de alergare, care are avantajul că poate fi instalată şi într-un birou. Unele astfel de echipamente permit personalizarea în funcţie de utilizator, putându-se conecta la tablete cu ajutorul cărora să aleagă fondul muzical pentru alergare în funcţie de cât de rapidă sau dificilă e aceasta.

Potrivit pentru acasă ar fi şi un aparat de vâslit, care are avantajul că poate fi depozitat în picioare ca să nu ocupe mult loc când nu e folosit.

SPORT

Baschet pictat

Util celor care vor să se destindă şi să mai facă mişcare, terenul de baschet poate să fie şi frumos, atunci când artiştii îi acordă atenţie, ca în oraşul Providence, capitala statului american Rhode Island. Un proiect lansat în 2018, MyHomeCourt, s-a concretizat în pictarea de către artişti a unor terenuri de baschet din localitate, cu aprobarea autorităţilor locale, proiectul care înviorează aceste locuri continuând şi în acest an pentru a-i bucura pe cei care vor să admire opere de artă, dar încă se tem să se ducă la muzeu, scrie Boston Globe.

TIMP LIBER

Hai la masă cu grăbire

Ca să mai recupereze ceva din pierderile provocate de pandemie, o serie de restaurante americane consideră că e mai bine să trimită clienţii la plimbare, limitându-le timpul petrecut în local, scrie Wall Street Journal. Cei care vin să ia masa într-unul din astfel de restaurante au, de regulă, la dispoziţie nouăzeci de minute, fiind anunţaţi de limita de timp cel puţin la rezervare şi atunci când se prezintă la local. Ca urmare a limitării timpului pe care clienţii îl pot petrece în restaurant, mâncarea este adusă în acelaşi timp la toată lumea, iar unele feluri care necesită un timp mai mare de preparare trebuie comandate în avans. Măsura a fost mai mult sau mai puţin bine primită de clienţi, unii fiind deranjaţi de faptul că trebuie să se grăbească, în timp ce alţii încearcă să fie expeditivi şi se hotărăsc înainte să ajungă ce doresc.

ARTĂ

Tabloul care plăteşte datorii

Atunci când rămân cu datorii apărute în urma unor probleme de sănătate, nu puţini americani au nevoie de ajutor să le plătească. Uneori acest ajutor vine din partea unor artişti, cum ar fi grupul MSCHF din New York, care a găsit trei persoane cu datorii medicale mari şi a hotărât să acţioneze. Artiştii, scrie CNN, au transformat facturile medicale ale datornicilor în tablouri înalte de aproape doi metri pe care le-au vândut la un preţ egal cu suma datorată. Iniţiativa MSCHF, „Medical Bill Art” doreşte să atragă atenţia asupra sistemului de sănătate din SUA, ţară în care mai bine de 137 de milioane de persoane au probleme în a-şi achita tratamentele, iar tablourile realizate au fost vândute iniţial unei galerii, care, la rândul său, le vinde unor persoane dispuse să împartă dreptul de proprietate asupra lor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.