Decor cu scrumiere

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 aprilie 2023 22 afişări

Decor cu scrumiere

Articolele vintage, ca hainele sau mobila, sunt încă la mare căutare, dar, mai nou, prezintă interes şi umilele scrumiere, cu condiţia să aibă ceva vechime. Obiecte indispensabile în mai toate casele cu nişte zeci de ani în urmă, scrumierele au fost fie aruncate când multă lume s-a lăsat de fumat, fie puse bine undeva unde să nu încurce, cele care au supravieţuit devenind obiecte de colecţie.

Există cerere în creştere şi pentru modele mai ieftine, şi pentru modele mai scumpe, confecţionate din sticlă de Murano de artişti ca Alfredo Barbini, ori produse cândva de companii importante din industria luxului, ca Hermes, scrie Washington Post. Se caută şi scrumiere cu sigle de firme, unele dintre ele de mult dispărute, cum ar fi compania aeriană Pan Am. Cele mai apreciate sunt din perioada anilor cincizeci şi şaizeci, iar costurile în magazine de antichităţi variază de la câteva zeci de dolari, la câteva sute sau chiar mai mult.

Cei care le cumpără o fac atraşi de aspect, dorindu-le ca obiecte decorative în casă, pentru a da o notă aparte încăperii în care le amplasează. Cum puţină lume mai fumează înăuntru, scrumierele vintage ajung să-şi găsească alte întrebuinţări, pe lângă rolul decorativ, cu ajutorul decoratorilor de interioare. Astfel, ele sunt folosite pe post de suport de chei, de pahare sau de lumânări ori săpuniere sau chiar pentru sos de sushi. Cererea de astfel de obiecte a crescut şi datorită pandemiei, când s-au căutat mai ales scrumiere, veselă şi tacâmuri vintage cu sigle de hoteluri, care-i ajutau pe oameni să se simtă ca şi cum ar fi fost în vacanţă, deşi nu puteau să plece de acasă din cauza restricţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Decor,
scrumiere,
obiecte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.