De vizitat: Galeria artistului necunoscut

Postat la 30 octombrie 2010 40 afişări

Arta este pur si simplu ceea ce numim arta – acesta este pariul unei galerii mai neconventionale din Londra, denumita "Museum of Everything" ("Muzeul tuturor lucrurilor").

Galeria de la Londra a fost deschisa in octombrie anul trecut, iar prima expozitie s-a bucurat de un mare succes, artistii participanti fiind invitati sa expuna si la galeria Tate Modern din capitala Marii Britanii, precum si la Muzeul Agnelli de la Torino.

Exponatele sunt creatii ale unor oameni talentati, dar despre care in lumea artei nu se crede ca ar putea marca istoria culturii. Printre cei o suta de artisti care expun la Museum of Everything, gazduit in cladirea unui vechi studiou de inregistrari si devenit o atractie a Londrei, inregistrand la prima expozitie circa 35.000 de vizitatori, se numara indianul Nek Chand, angajat in domeniul infrastructurii, ce a reciclat diverse obiecte gasite din care a confectionat un adevarat regat de figurine, sau rusul surdo-mut Aleksandr Pavlovici Lobanov, ce picteaza autoportrete unde se prezinta in chip de erou al revolutiei.

Creierul din spatele galeriei rebele, James Brett, sustine insa ca acestia merita toata atentia, chiar daca sunt doar artisti amatori. Fiecare expozant invitat sa participe cu lucrari de catre James Brett are la dispozitie propria sala in care sa se desfasoare.

Museum of Everything expune acum o noua colectie de lucrari care va putea fi admirata pana pe data de 24 decembrie a acestui an, colectie invaluita in mister. Succesul avut cu primul eveniment si ideea de galerie de obiecte neconventionale au atras insa si artisti consacrati, cum ar fi celebrul Damien Hirst, care i-a imprumutat institutiei una din operele sale, o diorama cu rozatoare impaiate ce inchipuie niste dandy, expusa in sala dedicata taxidermistului si artistului autodidact Walter Potter.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/de-vizitat-galeria-artistului-necunoscut-7625534
7625534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.