De serviciu la far. Unde sunt cele mai multe faruri pe care le poţi vizita ca turist

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 mai 2023 43 afişări

De serviciu la far. Unde sunt cele mai multe faruri pe care le poţi vizita ca turist

Turiştii sunt o sursă bună de forţă de muncă, existând numeroase oferte pentru ei cum ar fi ferme sau diverse complexuri pentru conservarea naturii, dar nu numai. Foarte căutate, cel puţin în SUA, sunt şi farurile de la diverse ape, existând liste lungi de aşteptare pentru cei care vor să dea o mână de ajutor acolo, scrie Smithsonian Magazine.

Autorităţile, în general, îşi permit să întreţină corpul de iluminat în sine, pentru restul fiind nevoie de altcineva care să se îngrijească de clădire, cum ar fi organizaţii nonprofit, agenţii de stat care administrează parcuri sau chiar persoane particulare. Cele mai multe faruri la care pot merge turiştii se află în statul american Michigan, datorită prezenţei a patru din Marile Lacuri pe teritoriul său. Nivelul de confort al cazării variază, în funcţie de depărtarea faţă de o localitate şi accesibilitate, iar voluntarii au de făcut de la curăţenie la dat o mână de ajutor la gestionatul magazinului de suveniruri în caz că acesta există şi la vândutul biletelor de intrare la muzeul din locul respectiv.

În Statele Unite există circa 800 de faruri, iar unele dintre ele primesc sute de mii de vizitatori pe an. Printre farurile care aşteaptă voluntari din rândul turiştilor se numără Mission Point Lighthouse din Peninsula Old Mission din apropiere de Traverse City, Michigan, unde turiştii voluntari pot ajuta la întreţinerea clădirii, întâmpina vizitatori sau activa ca vânzători în magazinul de suveniruri, printre altele. La Pottawatomie Lighthouse din Rock Island State Park din Door County, Wisconsin, voluntarii sunt aşteptaţi din mai până în octombrie, trebuie să-şi facă singuri aprovizionarea cu alimente şi au ca sarcină să le arate locul vizitatorilor, să vândă suveniruri şi să se ocupe de curăţenie uşoară, iar în timpul liber pot merge în drumeţii în zonă.   

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.