Cum poţi să ai parte de confortul din casa preşedintelui american?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 martie 2022 58 afişări

Cum poţi să ai parte de confortul din casa preşedintelui american?

Nu oricine poate deveni preşedintele Statelor Unite ale Americii, dar multă lume poate avea parte de confortul său. Este suficient doar să caute cu atenţie pe piaţa imobiliară.

Pentru cei care vor să le calce pe urme preşedinţilor există case în care au locuit aceştia sau au fost găzduiţi o perioadă. Printre asemenea case care pot fi cumpărate, se numără, conform Mansion Global, una din localitatea Longwood, din apropiere de Orlando, Florida, unde au fost găzduiţi preşedinţii Jimmy Carter şi Gerald Ford şi alţi politicieni. Construită în 1973,  casa se află pe un teren cu o istorie mult mai veche pe care există o construcţie de dinainte de Războiul Civil american şi pe care se puteau găsi cândva gloanţe de muschetă.

De vânzare este şi fosta reşedinţă cu vedere la ocean din San Clemente, California, a fostului preşedinte Richard Nixon, cunoscută drept Casa Pacifica şi construită în 1927, pe care Nixon a vândut-o în anii optzeci. Aceasta are casă de oaspeţi, piscină, teren de tenis şi grădină.

La Washington se poate locui într-un apartament din aceeaşi clădire în care a stat cândva William Howard Taft (1909-1913) la câţiva ani după ce i s-a terminat mandatul, clădire care a avut ca locatari de-a lungul timpului şi candidaţi la preşedinţie, ambasadori sau membri ai Congresului.

Se poate găsi şi ceva mai vechi, dacă se doreşte, şi anume casa de vară din zona Hamptons de pe Long Island, a preşedintelui Chester Alan Arthur (1881-1885), construită în 1796 şi în care acesta şi-a petrecut verile de pe timpul mandatului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.