Cum poţi avea propria ta grădină de legume şi plante aromatice chiar dacă stai într-un apartament de bloc

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 mai 2023 85 afişări

Cum poţi avea propria ta grădină de legume şi plante aromatice chiar dacă stai într-un apartament de bloc

Grădinile sau colţul verde sunt un punct în plus atunci când se ia decizia de achiziţie a unei locuinţe sau mutarea în alta. Unii vor însă ca grădina lor să le asigure şi legume sau plante aromatice, motiv pentru care au apărut produse care să le permită să obţină aşa ceva cât mai comod în casele sau apartamentele lor.

Se preferă „fermele” hidroponice, în care plantele sunt cultivate pe orizontală sau pe verticală şi nu cresc în sol, ci în apă şi care pot fi gestionate atât de cei care vor să petreacă mai mult timp cu grădinăritul, cât şi de cei care nu prea vor să-şi bată capul, dar încearcă să mănânce cât mai sănătos, scrie Mansion Global.

Există aşadar o varietate de minigrădini hidroponice de casă, printre care Gardyn Home, ce permite cultivarea de plante pe verticală, cu o densitate mare a acestora, şi are o producţie de o căpăţână de salată pe zi. „Grădina” este monitorizată cu o cameră şi aplicaţie specializată, care ajustează luminile şi nivelul apei, şi poate fi setată să reducă ritmul de dezvoltare al plantelor pe perioada cât proprietarii sunt plecaţi în vacanţă. Alte grădini arată ca nişte etajere cu uşi la partea inferioară, cum ar fi Rise Family Garden, putând fi folosite ca mobilier de sufragerie decorat cu legume şi plante aromatice, în timp ce Urban Cultivator se prezintă drept grădină de bucătărie complet automatizată, în care se pot creşte microplante. Minigrădina funcţionează într-un dulăpior de sticlă şi metal cu mai multe rafturi pentru culturi şi nu necesită intervenţie din partea utilizatorului decât la introducerea seminţelor, restul, de la controlul luminii, ventilaţiei la reglarea cantităţii de apă, fiind automatizat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gradini,
gradina,
plante,
legume

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.