Cum au devenit lemnele de foc elemente de decor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 mai 2024 16 afişări

Cum au devenit lemnele de foc elemente de decor

Un lucru considerat cândva ca semn de dezordine într-o casă este azi cerut de mulţi proprietari de locuinţe de lux. Aceştia doresc să aibă, pe lângă şemineul obligatoriu, şi lemne de foc la vedere, ceva de neconceput altădată.

Aceste lemne de foc au devenit în prezent un element decorativ important chiar şi pentru posesorii de şemineuri cu gaz, cărora le place nota rustică pe care o conferă încăperii în care sunt expuse, scrie Wall Street Journal. Tendinţa se datorează în parte şi emisiunilor TV despre renovări şi transformări de case care propun stiluri de amenajare, oamenii ajungând să creadă că un material natural ca lemnul de foc s-ar potrivi foarte bine în livingul lor. Astfel, fie casele sunt prevăzute din construcţie cu locuri de depozitare la vedere a lemnelor de foc, fie în decor sunt incluse cutii speciale pentru acestea, cu ajutorul unor specialişti în amenajarea interioarelor care se asigură că respectivele cutii se încadrează bine în peisaj.

Într-o casă astfel decorată, nu se face economie nici la lemne de foc, acestea trebuind să fie de firmă. Pe lângă aspect, lemnul de firmă vine cu garanţia că e curat şi fără gâze şi ciuperci, existând recomandări în funcţie de utilizare. Astfel, dacă se doreşte ca lemnul să fie doar decorativ, în cazul caselor dotate cu şemineuri pe gaz, atunci companiile specializate în furnizarea acestuia recomandă plop, mesteacăn sau pin, iar pentru decor şi pentru ars se preferă stejar, frasin, hicori sau nuc. Sunt şi persoane care preferă să expună în locuinţă lemn tăiat de pe proprietăţile lor sau lemn adus de ape, în zonele cu ieşire la ocean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lemn,
case,
gaze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.