Cum atragi copiii spre lectură: bibliotecile pentru jucării

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 august 2022 73 afişări

Odată cu reluarea activităţilor obişnuite din multe domenii, şi bibliotecile se întorc la programul lor obişnuit, care în cazul unora dintre ele includ, pe lângă primitul cititorilor, şi diverse evenimente.

Printre acestea se numără cluburi de lectură, lecţii de yoga sau unele destinate copiilor, scrie Washington Post. Mai mult, o serie de biblioteci din SUA au chiar şi evenimente dedicate jucărioarelor preferate ale celor mici, organizând nopţi speciale în care acestea pot să doarmă printre cărţi. La nopţile speciale, care se organizau deja de câţiva ani la momentul pandemiei şi care s-au reluat odată cu relaxarea restricţiilor, pot participa, în general, animăluţele de pluş aduse de copii. Fiecare jucărie primeşte un număr de înregistrare ca să nu existe încurcături, iar proprietarul său o lasă peste noapte la bibliotecă şi se întoarce să o ia de dimineaţă.

Animăluţele de pluş însă nu sunt lăsate într-un colţ să „doarmă”, ci iau parte la diverse activităţi pe timpul nopţii, după cum o arată fotografii aranjate de organizatori. Ele pot participa la audiţia de poveşti citite de un angajat al bibliotecii, precum şi la alte activităţi cum ar fi mici petreceri. Copiii primesc apoi certificate de participare şi fotografii care le prezintă jucăriile în diverse ipostaze în timpul nopţii petrecute la bibliotecă, cum ar fi jucând jocuri pe calculator, dând telefon, făcându-şi poze la copiator sau bând un milkshake. Rostul unor asemenea eveni­mente este, după cum afirmă bibliotecarii, de a-i atrage pe copii către asemenea instituţii şi de a-i convinge să revină să împrumute cărţi şi când vor fi mari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Biblioteca,
jucarii,
evenimente,
copii,
carti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.