Cu albinele în ramă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 noiembrie 2021 27 afişări

Colaborările între artişti nu sunt nimic nou, dar, câteodată, artiştii sunt unii mai puţin obişnuiţi, după cum o demonstrează un proiect al canadiencei Ava Roth, intitulat „Honeycomb Collection („Colecţia fagure”), la care beneficiază de ajutorul albinelor.

Artista brodează creaţiile pe hârtie japoneză, completând broderia cu ţepi de porc spinos, frunze de arbore de lalea sau cuarţ roz. Pentru înrămarea lucrărilor apelează la nişte albine care construiesc faguri de ceară, tablourile sale fiind de dimensiunea ramelor pe care-şi fac aceste insecte fagurii din stup. Artista speră că proiectul său artistic îi va determina pe cât mai mulţi oameni să înţeleagă importanţa albinelor şi să contribuie la protejarea acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artisti,
albine,
hârtie japoneză,
Ava Roth

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.