Creaturi mai degrabă negative din mitologia scandinavă, trolii pot ajunge să fie nişte uriaşi blânzi atunci când beneficiază de imaginaţia unui artist

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 aprilie 2022 20 afişări

Creaturi mai degrabă negative din mitologia scandinavă, trolii pot ajunge să fie nişte uriaşi blânzi atunci când beneficiază de imaginaţia unui artist

Creaturi mai degrabă negative din mitologia scandinavă, trolii pot ajunge să fie nişte uriaşi blânzi atunci când beneficiază de imaginaţia unui artist. Mai precis, sculptorul danez Thomas Dambo creează troli uriaşi care sunt apoi instalaţi în special în zone de pădure sau în natură, în diverse locuri de prin lume.

Pentru asamblare, trolii necesită o echipă întreagă, artistul apelând pentru această sarcină la voluntari de prin partea locului. Uriaşele statui sunt alcătuite din sute de piese mici, la rândul lor confecţionate din lemn reciclat, crengi sau alte deşeuri, artistul considerând că astfel transformă gunoiul altora în ceva care protejează pământul. Trolii realizaţi de Dambo au legătură cu specificul zonei în care sunt amplasaţi şi reprezintă atracţii turistice, multă lume dorind să-şi facă selfie-uri cu ei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
reciclare,
deseuri,
sculptor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.