Concurs de artă la cuptor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 iunie 2022 24 afişări

Nemaiputând să-şi primească vizitatorii, atunci când a trebuit să se închidă temporar acum doi ani,  un muzeu din Statele Unite ale Americii a căutat o soluţie de a ţine legătura cu iubitorii de artă. Ideea care i-a venit, scrie Smithsonian Magazine, a fost aceea de a-i implica pe aceştia în crearea unor lucrări inspirate de catalogul său de opere de artă. 

Aşa a ajuns Blanton Museum of Art de pe lângă Universitatea din Texas de la Austin să organizeze un concurs pentru cei cărora le place să facă prăjituri, după ce responsabilul său cu prezenţa pe reţelele de socializare online şi de conţinutul digital, Lizabel Stella, a descoperit că multă lume se apucase de copt pâine sau prăjituri ca să se simtă mai bine în izolare, postând şi dovezile pe Internet.

Participarea la concursul ajuns acum la a treia ediţie nu presupune, bineînţeles, prezenţa fizică a concurenţilor într-un anumit loc de desfăşurare, aceştia având libertatea de a-şi pregăti creaţiile acasă. Concurenţii înscrişi la trei categorii – amator, profesionist şi sub 18 ani – trebuie să aleagă o lucrare din catalogul de 21.000 de opere de artă ale muzeului şi să o reproducă într-o prăjitură, după care să încarce fotografii ale creaţiei pe Facebook sau Instagram ori pe amândouă până la o dată anume. Creaţiile sunt apoi prezentate de către muzeu publicului, care are la dispoziţie 24 de ore ca să le voteze pe cele care îi plac cel mai mult.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Concur,
arta,
cuptor,
prajituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.