Comoara uitată din tablou (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 septembrie 2012 54 afişări

Un tablou considerat a fi fost pictat de unul dintre ucenicii pictorului francez Claude-Joseph Vernet s-a dovedit recent a nu fi ceea ce părea.

Pictura de la finele secolului al XVIII-lea, care surprinde naufragiul unei corăbii şi supravieţuitorii ajunşi la mal, a fost achiziţionată de un comerciant de artă londonez pentru doar 25.000 de lire sterline. Acesta a avut inspiraţia de o da la curăţat, operaţiune care a scos la iveală un far acoperit ulterior cu vopsea, far care reprezintă un element distinctiv al tablourilor artistului francez Vernet, ceea ce înseamnă că el a pictat lucrarea şi nu un ucenic de-al său, scrie The Telegraph.

Tabloul înainte de curăţare:

Odată identificat, tabloul a fost pus în vânzare la un târg de artă şi antichităţi pentru suma de 400.000 de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/comoara-uitata-din-tablou-foto-10140669
10140669
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.