Colonii spaţiale din sticlă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 februarie 2018 62 afişări

Probabil oamenii vor ajunge cândva să colonizeze regiuni din spaţiu, aşa cum speră visătorii. Până atunci, un artist japonez îşi creează propriile sale colonii spaţiale, inspirat de cele imaginate de fizicianul american Gerard O’Neill, scrie CNN.

Colonii spaţiale din sticlă

Creaţiile japonezului Aki Murase, care locuieşte în apropiere de oraşul Kyoto, sunt de fapt nişte terarii de sticlă atârnate de tavanul atelierului său, fiecare adăpostind un peisaj miniatural. |n studioul lui, denumit ”Re:Planter“, acesta foloseşte materiale reciclate, cum ar fi plăci cu circuite integrate sau fire din televizoare combinate cu un pat de muşchi sau dispuse în jurul unui arţar japonez miniatural.

Pentru terariile sale din globuri de sticlă, pe care le-a denumit ”Colonii spaţiale“, Murase foloseşte plante şi materiale donate de prieteni sau găsite de el în diverse locuri, cum ar fi păduri de munte ori magazine în care se află plante neglijate, deoarece îi place să vadă cum îşi revin la viaţă plantele şi copacii bătrâni care trec prin mâna lui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sticla,
japonez,
plante,
american,
artist,
cnn,
creare,
denumire,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.