Colecţionarii chinezi sunt mânaţi de patriotism

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 decembrie 2017 53 afişări

După ce ani de zile şi-au etalat bogăţia construindu-şi case de inspiraţie occidentală, iar mai recent s-au întors la tradiţiile ţării lor, chinezii avuţi se lasă mânaţi de patriotism şi în materie de colecţii de obiecte de valoare.

Colecţionarii chinezi sunt mânaţi de patriotism

Operele de artă şi ceasurile occidentale prezintă acum mai puţin interes, ei preferând să cumpere hărţi, cărţi, paravane şi alte obiecte create în China în trecut şi aflate în posesia străinilor, scrie Financial Times.

Interesul pentru acestea a crescut de când preşedintele Xi Jinping a început să vorbească mai des despre rolul moştenirii culturale a ţării, iar unii colecţionari, susţin casele de licitaţii, sunt mânaţi de dorinţa de a readuce în ţară opere de artă şi alte obiecte care consideră că au fost furate Chinei de-a lungul timpului.

Colecţionarii animaţi de patriotism mai caută şi obiecte care pot dovedi superioritatea ţării lor, cum ar fi bancnote sau tiparniţe de bani, dat fiind că banii de hârtie au apărut în Europa ulterior Chinei, iar alţii îmbină patriotismul cu pragmatismul, achiziţionând articole de colecţie în speranţa că vor scoate profit vânzându-le altora mai patrioţi ca ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.