Cine a bătut recordul la casa Christie's

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 noiembrie 2012 23 afişări

Fascinaţia pentru arta antichităţii nu se dezminte, după cum o arată ultimul record de preţ înregistrat de curând de casa Christie's.

Astfel, o statuetă a zeiţei egiptene Isis, datând probabil din secolul al şaptelea sau al şaselea înainte de Hristos, a fost cumpărată pentru colecţia personală de un comerciant de sculputuri din Londra contra sumei de 3,7 milioane de lire sterline, doborând recordul în materie deţinut de o sculptură funerară egipteană, achiziţionată în anul 2005 pentru o sumă de aproape două ori mai mică.

Statueta înaltă de circa 70 de centimetri este confecţionată dintr-o rocă numită "graywacke" şi considerată ca având puteri vindecătoare în epoca sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
licitatii,
Christie's,
statuie,
record,
pret,
Isis
/arta-si-societate/panorama/cine-a-batut-recordul-la-casa-christie-s-10294264
10294264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.