Cei mai haiosi

Postat la 23 octombrie 2007 1 afişăre

Intr-un clasament recent al celor mai spirituale persoane din Marea Britanie, primele zece locuri au fost ocupate de barbati, prima femeie aparand abia pe locul al doisprezecelea.

Clasamentul, intocmit pe baza opiniilor telespectatorilor canalului de televiziune digitala Dave TV, il are pe prima pozitie pe scriitorul Oscar Wilde, ce a declarat candva ca „a nu fi de acord cu trei sferturi din publicul britanic este una dintre primele conditii ale sanatatii mintale“. Alte prezente in top sunt Stephen Fry, actorul cel ce l-a interpretat pe Oscar Wilde intr-un film din 1997 si care, intr-un moment cand se afla la vama la aeroport, ar fi afirmat: „Nu am nimic de declarat in afara geniului meu“, sau Jeremy Clarkson, prezentatorul Top Gear. Prima femeie din acest clasament, pe locul al doisprezecelea, este Margaret Thatcher, autoarea remarcii: „A fi puternic este ca si cum ai fi o doamna; daca trebuie sa le spui oamenilor ca esti, atunci inseamna ca nu esti“. Primul politician din topul celor mai spirituali britanici este Sir Winston Churchill, situat pe pozitia a cincea, care i-ar fi raspuns lui Bessie Braddock, membra laburist a Parlamentului ce-l acuzase ca e beat: „Si tu, Bessie, esti urata. Dar mie maine o sa-mi treaca“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clasament,
televiziune,
personalitati
/arta-si-societate/panorama/cei-mai-haiosi-967842
967842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.