Ce nu fac oamenii pentru animalele lor de casă

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 19 februarie 2012 52 afişări

Progresele ştiinţei care le permit oamenilor să trăiască din ce în ce mai mult au un impact şi asupra duratei de viaţă a animalelor de companie.

Moartea recentă a unui câine în vârstă de 26 de ani, deţinător al recordului mondial de longevitate, readuce în atenţie numărul mare de proprietari care, din 2001 încoace, încearcă să-şi înscrie în Cartea Recordurilor Guinness câinele, pisica sau iepurele la categoria "cel mai bătrân încă în viaţă", scrie Financial Times.

Există destule animale de casă ce se bucură de o viaţă lungă alături de stăpâni, iar tendinţa de creştere a duratei de viaţă a animalelor de companie, spun specialiştii, o urmează pe cea înregistrată la oameni odată cu progresul ştiinţei şi îmbunătăţirea condiţiilor de igienă a alimentaţiei sau a surselor de apă.

Veterinarii confirmă şi ei această tendinţă, constatând că la cabinetele lor ajung din ce în ce mai mulţi pacienţi în vârstă, în special pisici, dar şi câini. Printre motivele care au dus la creşterea duratei de viaţă a animalelor de companie se numără mai buna înţelegere a nevoilor alimentare ale acestora, precum şi grija de care au parte.

Britanicii, spre exemplu, au cheltuit 2 miliarde de lire sterline pe hrana animalelor de companie anul trecut, nemaipunând la socoteală şi vizitele la veterinar, în timp ce cheltuielile totale efectuate de americani pentru prietenii necuvântători (hrană, accesorii, îngrijire) au ajuns la 50 de miliarde de dolari.

Preocuparea pentru bunăstarea animalelor de companie se vede, afirmă veterinarii, şi din faptul că tot mai mulţi stăpâni doresc să le ţină în viaţă cât mai mult posibil, nemaiacceptând ideea eutanasierii, iar progresele în domeniul medicinei veterinare îi ajută să-şi realizeze dorinţa.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-nu-fac-oamenii-pentru-animalele-lor-de-casa-9246862
9246862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.