Cand stelele Michelin ajung o povara pentru restaurante

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 03 iulie 2011 68 afişări

Debordand de bucurie dupa ce restaurantului sau, Le Lisita din localitatea Nimes din sudul Frantei, i-a fost acordata o stea Michelin, maestrul bucatar care-l patroneaza a constatat ca mult ravnita distinctie nu i-a adus avantajele sperate.

Cum stelele Michelin impun anumite standarde, ca de exemplu un ospatar la cinci-sase clienti, respectarea lor se traduce in costuri mai mari pentru local si implicit in preturile pe care trebuie sa le plateasca cei ce doresc sa ia masa acolo.

Ca atare, maestrul bucatar Olivier Douet s-a gandit sa-si transforme localul intr-o braserie unde un meniu cu specialitatea zilei incepand de la 23,60 de euro. Cheltuielile mai mari corelate cu criza economica l-au adus aproape de pierderi si spera ca astfel sa-si tripleze numarul clientilor.

Braseriile cu mancare pentru cei cu gusturi fine si preturi moderate sunt la moda in Franta, unde criza a afectat si alte restaurante cu stele Michelin. La acestea se pot face mai usor rezervari decat altadata; in schimb, unele dintre braseriile care ofera "haute cuisine" la preturi pe masura buzunarelor afectate de starea economiei au rezervari facute pe sase luni inainte.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cand-stelele-michelin-ajung-o-povara-pentru-restaurante-8433346
8433346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.