Artă cu carapace

Postat la 22 aprilie 2018 35 afişări

Cunoscută mai ales pentru lucrările sale în care explorează relaţia dintre corpul uman, înfrumuseţare, materiale şi sculptură, artista britanică Alice Channer revine cu o expoziţie al cărei subiect îl reprezintă carapacele de crustacee sau moluşte, pe care le-a folosit pentru confecţionarea pieselor expuse.

Artă cu carapace

Printre cele mai spectaculoase lucrări prezentate se numără Crustacean Satellites, o sculptură suspendată formată dintr-o serie de cochilii de crabi acoperite cu vopsea metalizată prin acelaşi proces ca partea reflectorizantă a farurilor maşinilor pentru a scoate în evidenţă toate detaliile acestor cochilii, prinse de elemente de oţel inoxidabil, Linear Bivalves, o colecţie de cochilii de midii vopsite similar, printre care se află din loc în loc unele în stare naturală, prinse de nişte bare verticale, ceea ce face lucrarea să semene cu nişte produse expuse la tarabă, ori Upper Body şi Lower Body, confecţionate din crepdeşin cu imprimeuri cu roci sedimentare cu forme ciudate, ceea ce le face să semene de la distanţă a solzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
expunere,
lucrari,
prindere,
sculptura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.