Amenajările interioare, reinventate. Hotelul care apelează la o metodă originală pentru renovarea camerelelor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 mai 2021 115 afişări

Unele hoteluri apelează la artişti pentru picturi şi alte decoraţiuni, altele îi pun să facă toată treaba. Un astfel de hotel este Travelers Hotel din New Orleans, care găzduieşte artişti, dar şi turişti obişnuiţi.

Artiştii de la Travelers primesc spaţiu de locuit, spaţiu de creaţie şi o sumă de bani lunară făcând în schimb munca pe care ar face-o angajaţii obişnuiţi ai unei unităţi de cazare, printre care oferirea indicaţiilor despre atracţiile turistice din zonă, scrie New York Times. Mai mult, până şi o parte din mobilier este lucrat de artişti. Tot cu artişti s-a rezolvat şi decorarea spaţiului, aceştia primind buget pentru a-şi decora locuinţele temporare puse la dispoziţie, dar contribuind şi la înfrumuseţarea hotelului. Chiar dacă şi lucrează pentru gazdele lor, aceştia au timp suficient pentru creaţie, la Travelers venind pictori, sculptori, scriitori şi nu numai.

Hotelul poate întreţine până la patru artişti deodată prin programul său de reşedinţă, primindu-i pe toţi cei interesaţi. Pe viitor însă, artiştii care vor dori să vină la Travelers vor trebui să treacă printr-un proces de selecţie care presupune înscrierea online, urmată de o serie de interviuri.

Hotelul din New Orleans care pune artiştii la treabă este al doilea de acest fel deschis de proprietarii săi după Travelers Clarksdale (Mississippi), iar sursa de inspiraţie a constituit-o o pensiune din New York, 3B, care s-a închis însă în 2016 după ce clădirea în care funcţiona şi-a schimbat proprietarul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.