A făcut înconjurul lumii pe mare la 16 ani (VIDEO)

Postat la 22 ianuarie 2012 51 afişări

O adolescentă olandeză a devenit cea mai tânără persoană care face înconjurul lumii pe mare, după ce s-a întors din călătoria începută, în urmă cu exact un an, la bordul vasului său botezat Guppy.

Zeci de oameni au întâmpinat-o sâmbătă cu urale pe Laura Dekker, 16 ani, care şi-a făcut apariţia în portul St. Maartens din Antilele Olandeze, după ultima şi cea mai grea fază a călătoriei ei în jurul lumii, începută la Cape Town, în Africa de Sud.

Parcursul călătoriei de 43.000 km a inclus Insulele Canare, Panama, Insulele Galapagos, Tonga, Fiji, Bora Bora, Australia şi Africa de Sud, pentru a se încheia în Caraibe.

Laura a reuşit să plece anul trecut în călătorie doar după ce a câştigat un proces contra autorităţilor olandeze de protecţie a copiilor, care au încercat s-o oprească din drum, susţinând că o asemenea călătorie lungă, făcută de una singură, îi va afecta dezvoltarea emoţională. Controversa din acest caz i-a determinat pe cei de la Cartea Recordurilor Guinness să nu omologheze recordul de vârstă, ca să-i descurajeze pe alţi tineri să încerce doborârea unui asemenea record la vârste şi mai fragede.

Laura s-a născut ea însăşi pe un vas - un iaht aflat atunci în Noua Zeelandă, cu care părinţii săi au călătorit în jurul lumii timp de şapte ani. De când era mică şi-a dorit să facă înconjurul lumii pe vas. Mama ei s-a opus iniţial ca Laura să plece de una singură să înfrunte furtunile de pe mări, dar apoi a acceptat.

În timpul voiajului, Laura s-a oprit în porturile de pe parcurs, pentru a se odihni şi a-şi îngriji vasul cu pânze lung de 11,5 metri. Potrivit AP, a învăţat inclusiv să cânte la flaut, despre care scrie pe blog că e mai uşor de mânuit decât o chitară atunci când e vreme rea pe mare.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/a-facut-inconjurul-lumii-pe-mare-la-16-ani-video-9167101
9167101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.