Unu plus unu egal...

Postat la 30 iunie 2008 16 afişări

30 de milioane de euro. Atat estimeaza ca vor atinge in vanzari anul acesta doua dintre cele mai importante companii de curierat locale, TCE Logistica si Curiero, in urma deciziei de asi uni fortele.

Daca nu poti sa ii invingi, aliazate cu ei. Asa suna vechea zicala carora doi dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de curierat intern au decis sai dea ascultare. TCE Logistica, parte din grupul RTC, si Curiero, vechi combatanti pentru locul trei in piata, au anuntat o fuziune prin care RTC devine actionar majoritar in Curiero si cedeaza o participatie minoritara in TCE Logistica. Decizia are in vizor consoli darea pozitiei de pe care noii aliati sa incerce sa ii ajunga din urma pe ocupantii primelor doua locuri in top: Fan Courier (33,2 milioane de euro cifra anuala de afaceri) si Cargus (29,7 milioane de euro), in conditiile in care fiecare din cei doi a anuntat o crestere a veniturilor cu 50%, pana la 45 de milioane de euro in 2008. Cu circa trei luni in urma, Curiero vindea 25% din actiuni grupului IT Asesoft condus de Sebastian Ghita. Bogdan Carcu, presedintele Curiero, a infirmat insa finalizarea dealului. In schimb, nici TCE Logistica, nici Curiero, care isi anuntasera de ceva vreme intentiile de vanzare, nu au renuntat la idee si se gandesc sa se listeze la bursa peste 3 ani, in cazul in care nu vor fi preluati pana atunci.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Unu,
plus,
unu,
egal...
/arta-si-societate/lifestyle/unu-plus-unu-egal-4074238
4074238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.