Se poarta hibridele... uneori

Postat la 05 noiembrie 2007 9 afişări

In lume, cele mai la moda automobile sunt hibridele si japonezele. Asta este deja cat se poate de clar. Deci, daca aveti o japoneza hibrid este perfect. Sunteti in trendul mondial! Insa nu si in cel national.

In Romania, motoarele hibrid se lovesc inca de lipsa combustibilor de tipul etanolului din benzinarii si, in plus, gama din care puteti alege un model hibrid se limiteaza in prezent la Toyota Prius si Honda Civic Hibrid. Va ramane, deci, o singura solutie plauzibila: sa cumparati acum doar modelul japonez, cu o motorizare obisnuita, si sa-l schimbati cu unul hibrid cand infrastructura va permite acest lucru. Oricum, japonezele castiga, incet-incet (dar totusi parca prea incet comparativ cu pietele din Occident sau de peste ocean), tot mai multi adepti si in Romania, iar piata noastra nu poate trece cu vederea nici trendul mondial orientat catre motorizarile nepoluante.

Dar parca noi inca functionam si actionam dupa "spiritul de turma", urmarind vechea reteta: premium inseamna german, iar sport, italian. Bineinteles, brandurile respective si-au castigat in timp toata consideratia si respectul si au sufocat in ultimii ani strazile romanesti. Popularitatea lor inseamna insa o mare pierdere tocmai la capitolul cel mai important: exclusivitate.

Dan Ioan Popp, presedintele companiei imobiliare Impact, imi spunea in urma cu cateva luni ca ar vrea sa-si schimbe masina si, desi se declara un admirator al tehnologiei si calitatii germane, spunea ca cel mai probabil isi va cumpara o limuzina hibrid. Sunt convins ca multa lume admira marcile germane, dar Popp simte exact acelasi lucru - ca brandurile respective si-au cam pierdut din forta sau identitate pe piata din Romania. In plus, masinile japoneze castiga teren chiar si pe segmentele premium, acolo unde germanii au facut jocurile parca dintotdeauna. Dar este oarecum firesc: nu sunt ei, niponii, "nemtii Asiei"? Nu este cel mai mare constructor de automobile din lume tot japonez? Si, pana la urma, cine a construit cel mai lung pod suspendat, nu tot inginerii japonezi???

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Se,
poarta,
hibridele...,
uneori
/arta-si-societate/lifestyle/se-poarta-hibridele-uneori-4073959
4073959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.