Sarbatoarea unde iti poti pierde viata - festivalul de la San Fermin (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 14 iulie 2011 52 afişări

Festivalul anual cu tauri de la San Fermin, Pamplona, tocmai s-a incheiat joi, dupa o saptamana de curse. Ca in fiecare an, traditionalul eveniment s-a soldat si cu raniti, atat din randul celor care se lasa fugariti de tauri pe strazile orasului, cat si al toreadorilor.

In fiecare an, intre 6 si 14 iulie, are loc festivalul anual cu tauri de la San Fermin. Editia din acest an a atras numai la deschidere cateva mii de oameni veniti in Spania pentru a lua parte la cursele cu tauri, patru persoane fiind ranite.

Festivalul atrage anual zeci de mii de vizitatori pentru care pericolul mortii este mai prejos decat setea de adrenalina, restul participand pentru paradele spectaculoase si evenimentele organizate cu ocazia festivalului, numarul total al vizitatorilor ajungand astfel de ordinul sutelor de mii.

Aproape fiecare cursa cu tauri se incheie insa cu raniti, bilantul vestitului festival derulat din 1924 incoace fiind de 15 morti si peste 200 de persoane grav ranite.

O cursa dureaza aproape trei minute si este desfasurata pe o distanta de peste 800 de metri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Spania,
tauri,
festival,
San Fermin,
Pamplona
/arta-si-societate/lifestyle/sarbatoarea-unde-iti-poti-pierde-viata-festivalul-de-la-san-fermin-galerie-foto-8496270
8496270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.