Ruşii au detonat cea mai PUTERNICĂ bombă din istoria umanităţii. Nu a mai rămas nimic pe sute de km. Consecinţele au fost DEVASTATOARE. Racheta lansată de Coreea de Nord este mic copil

Postat la 04 septembrie 2017 1605 afişări

Topul celor mai distructive explozii nucleare din istoria omenirii şi daunele provocate

Ruşii au detonat cea mai PUTERNICĂ bombă din istoria umanităţii. Nu a mai rămas nimic pe sute de km. Consecinţele au fost DEVASTATOARE. Racheta lansată de Coreea de Nord este mic copil

Armele nucleare reprezintă un real pericol pentru soarta omenirii. Tensiunile create între cei mai mari jucători mondiali, deţinători de forţă nucleară, produc tot mai multe controverse cu privire la începerea unui eventual conflict nuclear. Potrivit unui raport întocmit în iunie 2017, realizat de către Agenţia de Inteligenţă şi Apărare din Statele Unite, în lume există un număr de 14.995 bombe nucleare înregistrate. Dintre cele aproape 15.000 de bombe nucleare, numai Rusia deţine 7.000, dintre care 1.910 sunt gata de utilizare. Forţa militară americană este dotată cu 6.800 bombe nucleare, dintre care 1,800 sunt funcţionale. Franţa, China, Marea Britanie, Pakistan şi Israel deţin şi ele armament nuclear.

Aruncând o privire în trecut, armamentul nuclear, dar şi exploziile nucleare necontrolate au avut un impact devastator asupra integrităţii umane şi a zonelor extinse afectate de radiaţiile provocate de acest armament de distrugere în masă. Primul test nuclear a fost declanşat pe data de 15 iulie 1945, alte peste 2,051 teste nucleare au fost efectuate în întreaga lume de atunci, arată Business Insider.

Business Insider face cunoscut un top al celor mai distructive explozii nucleare din istorie, după cum urmează:

Testele nucleare ruseşti #158 şi #168. Sunt cele două teste nucleare efectuate de sovietici la data de 25 august, respectiv 19 septembrie 1962. Ambele teste au avut bombe nucleare detonate în regiunea Novaia Zemlia, un arhipelag din nordul Rusiei, în apropierea Oceanului Artic. În cadrul acestor exerciţii nu au fost realizate fotografii sau filmări. Ambele bombe au avut o încărcătură de 10 megatone, şi ar fi incinerat totul pe o rază de 1,77 mile pătrate de la epicentrul lor.

Citeste continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.