Review: Ceas Sekonda casual cu curea reversibilă

Postat la 17 decembrie 2018 116 afişări

Un ceas casual, care poate fi purtat în situaţii diverse şi asortat mai multor variante vestimentare şi cu un preţ sub medie.

Review: Ceas Sekonda casual cu curea reversibilă

(Modelul folosit pentru recenzie: Sekonda Men's Red & Blue Reversible Nylon Strap)


Povestea brandului Sekonda e una interesantă: pornită în urmă cu 52 de ani, ca o companie britanică ce oferea ceasuri mecanice produse în Rusia, Sekonda a devenit repede un nume important în Marea Britanie. Introducerea mecanismelor cu Quartz a accelerat dezvoltarea companiei, astfel că numărul de unităţi vândute anual atingea 1 milion în 1978.

Interesantă a fost şi evoluţia în afara Marii Britanii: ceasurile Sekonda sunt disponibile în 66 de ţări. Compania are şi parteneriate cu peste 100 de linii aeriene, aşa că nu ar trebui să vă surprindă dacă găsiţi ceasurile în catalogul disponibil în avion.

În prezent, Sekonda este brandul britanic de ceasuri numărul unu, poziţie pe care o deţine de aproape trei decenii.

Revenind la modelul în cauză, acesta este unul casual, care poate fi purtat la ţinute sport sau la unele de tip business casual. Unul dintre avantajele ceasului este cureaua reversibilă, pe care o veţi regăsi la mai multe modele produse de Sekonda (fiind vorba de un model casual, posibilitatea de a-l asorta la mai multe variante vestimentare e binevenită).

Mecanismul interior e de origine japoneză, cu quartz, iar cadranul negru e acoperit de un geam din cristal mineral, cea mai întâlnită variantă în cazul ceasurilor de valoare medie. Carcasa de 40 de milimetri mi s-a părut puţin cam mică, dar aici e vorba în principal de gusturile celui care poartă ceasul.

Designul cadranului e bine ales, cu linii albe şi indicatoare argintii pe fundalul negru. Nu este o variantă pe care să o vezi pe foarte multe ceasuri, dar e una destul de ofertantă.

Marcajul "50 m" de pe faţa ceasului înseamnă că acesta poate fi purtat fără griji şi pe timp de ploaie. Mai mult, faţă de cele marcate "30 m", modelul poate fi purtat în timpul unei sesiuni de înot, ceea ce reprezintă evident un plus.

Ceasurile Sekonda sunt disponibile în România prin Watchshop.ro.

Sursă foto: watchshop.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceas,
ceasuri,
variante,
marea britanie,
pret,
model

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.