O tânără americană şi-a făcut bagajele şi a plecat în Asia după ce a ascultat o emisiune la radio. S-a întors cu o afacere de milioane de dolari

Autor: Andra Stroe, Florin Casota Postat la 28 martie 2018 3793 afişări

Provenită dintr-o într-o familie de hipioţi din Colorado, SUA, o tânără americană s-a îndrăgostit de o ţară cu oameni şi tradiţii total diferite de mediul în care crescuse, care a inspirat-o să dezvolte o afacere cu venituri de milioane de dolari.

O tânără americană şi-a făcut bagajele şi a plecat în Asia după ce a ascultat o emisiune la radio. S-a întors cu o afacere de milioane de dolari

În 2002, după ce a ascultat o ştire la radio despre Swadhyay, o mişcare socială din India, Brook Eddy şi-a făcut bagajele şi a plecat în Asia de Sud. În timp ce explora satele din vestul Indiei, Brook Eddy s-a îndrăgostit de cea mai apreciată băutură a ţării, ceaiul. Curând, a devenit specialist în distingerea aromelor.

Deoarece nu a putut găsi nicio reţetă autentică în Colorado, s-a hotărât să creeze o aromă originală. În 2007, a început să le ofere prietenilor şi rudelor borcane cu infuzia ei de ceai. Aceştia au început să-i ofere câte 10 dolari pentru fiecare borcan. "Mi-am dat seama că reţeta pe care am realizat-o ar putea fi produsă pentru cafenele şi retaileri aducând astfel oamenilor «India într-o cană»", spune ea.

Astfel a înfiinţat Bhakti Chai, un business dezvoltat în cadrul corporaţiei B Corp.

 

De la lansare până în prezent, ea a strâns 10 milioane de dolari cu ajutorul investitorilor de tip angel şi firmelor de private equity. În 2001, Eddy a lansat un set de ceai-uri gata preparate fapt care a ajutat-o să-şi facă cunoscut numele la nivel naţional. Acum compania are 26 de angajaţi şi produce ceai natural şi concentrat. Toate ingredientele sunt naturale şi provin din afara Statelor Unite, inclusiv "arma secretă" - peste 130.000 de kilograme de ghimbir organic.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.