17% dintre români aleg să călătorească în mini-vacanţa de Paşte, iar anul acesta preferă destinaţii locale

Autor: Andra Stroe Postat la 28 martie 2018 146 afişări

Potrivit platformei de rezervări hoteliere HotelGuru.ro, aproape un sfert dintre români şi-au făcut planuri de călătorie pentru mini-vacanţa de Paşte, iar în topul preferinţelor de călătorie se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%).

17% dintre români aleg să călătorească în mini-vacanţa de Paşte, iar anul acesta preferă destinaţii locale

Studiul, realizat în luna martie, pe un eşantion de 1475 persoane, arată că anul acesta românii preferă destinaţiile locale, în detrimentul marilor capitale europene, astfel că 89% dintre respondenţi au optat pentru o vacanţă în ţară.

Majoritatea celor care se cazează optează pentru un pachet de două-trei nopţi, iar preţul mediu pe care sunt dispuşi să îl cheltuiască pentru un sejur variază de la 300-600 de lei/persoană. De asemenea, cei mai mulţi preferă să călătorească alături de familie (46%), în cuplu (38%) sau cu prietenii (11%).

Destinaţiile preferate pentru deplasarea de Paşte sunt reprezentate de regiunile în care tradiţiile şi obiceiurile se bucură în continuare de ecou şi de admiraţie din partea localnicilor şi a turiştilor. Astfel că, cele mai iubite dintre acestea sunt satele din Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%).

Pentru a atrrage clienţii, hotelierii oferă servicii şi facilităţi diverse, precum acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness, şi pregătesc meniuri tradiţionale şi decoruri în tandem cu sărbătoarea Paştelui. 

Vizitarea atracţiilor turistice se află pe lista activităţilor de vacanţă pentru 45% dintre români. Apreciate sunt şi drumeţiile în natură, relaxarea la SPA sau sporturile indoor şi outdoor.

Atunci când îşi aleg unitatea de cazare, criterii importante sunt preţul (41%), facilităţile de relaxare, precum accesul la SPA şi existenţa unui loc de joacă sau piscină (27%).

Aproximativ 70% dintre respondenţi au declarat că preferă să îşi achiziţioneze pachetele de vacanţă prin intermediul platformelor de rezervare online, apreciind rapiditatea şi transparenţa operaţiunii, informaţiile oferite, precum şi multitudinea ofertelor şi a eventualelor beneficii oferite exclusiv online.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.