Memento mori in varianta haute couture

Postat la 28 mai 2007 148 afişări

A fi sau a nu fi in trend, asta-i intrebarea pe care si-o pun victimele modei, tinand in mana un craniu... imprimat pe o esarfa semnata Alexander McQueen. Moda are demonii ei si se pare ca ii afiseaza fara superstitii sau scrupule pe tricouri, esarfe, jeansi sau chiar haine pentru copii, pana la bijuterii cu diamante de zeci de mii de euro.

Insemnele cu cranii si oase incrucisate obisnuiau sa simbolizeze pericol de electrocutare, sticle cu arsenic, pirati (din Caraibe sau nu) sau motociclist barbos si prost dispus pe Route 66... Asta inainte ca marii creatori de moda sa le transforme in fashion icons, dorite de vedete si nu numai ca accesorii sau imprimeuri glamour pe haine, pentru a parea "bad".

Insa nu trebuie sa fi punker sau rocker pentru a purta insemnele morbide, pentru ca acum se regasesc in variante mai "soft" pe esarfe de matase cum este cea a casei de moda Thomas Wylde (ce apartine ex-manechinului britanic Paula Thomas) sau creatia inepuizabilului McQueen, model care din 2003 (cand a fost lansat) a generat vanzari record si mai poate fi gasit doar pe eBay, pentru aproape 1.200 de euro. Actrita britanica Sienna Miller si-a accesorizat esarfa "mortuara" cu rochii fine sau jeansi, iar starul american Lindsay Lohan detine modelul lui McQueen in trei variante de culori. Esarfa cu cranii semnata Alexander McQueen a capatat, de altfel, un statut de fashion icon, asemenea omniprezentei Birkin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Memento,
mori,
in,
varianta,
haute,
couture
/arta-si-societate/lifestyle/memento-mori-in-varianta-haute-couture-4073814
4073814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.