Lacul din România care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp - GALERIE FOTO

Postat la 13 aprilie 2016 4029 afişări

Lacul Albastru, monument al naturii este situat la poalele Munţilor Gutâi, în apropierea vârfului Mogoşa (565 metri altitudine). Potrivit laculalbastru.ro Lacul Albastru – Baia Sprie – Maramures este unicat in Europa datorita felului in care s-a format si datorita unei proprietati pe care acesta o are si anume ca-si schimba culoarea in functie de anotimp (pozitia soarelui, temperatura apei).

Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro. Inca nimeni nu a dat o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari de aceea cei care sunteti pasionati de asa ceva sunteti bineveniti sa studiati acest caz.

Zona a fost declarată arie protejată, prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, şi ocupă o suprafaţă de 0,50 hectare. Lacul Albastru înseamnă de fapt o întindere de apă de formă eliptică, cu o adâncime a apei de până la 4 metri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lac,
apa,
culoare,
inchidere,
altitudine,
apropiere,
monument
/arta-si-societate/lifestyle/lacul-din-romania-care-isi-schimba-culoarea-in-functie-de-anotimp-galerie-foto-15078340
15078340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.