Interus Interior

Postat la 01 octombrie 2007 24 afişări

In fata vitrinelor, te opresti adesea sa poftesti la prajituri si torturi expuse ostentativ sau sa admiri haine glamour pe modele de plastic statice, care nu stiu sa le aprecieze. Insa pe strada Jean Louis Calderon, pe colt, te opresti si privesti dincolo de sticla cu dorinta de a te aseza cu o carte buna in maini pe divanul confortabil din catifea visinie sau de a atinge desenele dantelate ale unui fotoliu baroc cu rame negre austere.

Intri si te indrepti glont spre divanul visiniu, insa alaturi, un alt divan victorian, imbracat in satin argintiu, sta incalzit de focul imaginar din semineul inconjurat de o rama cu sute de patratele din mozaic lucios. In semineu nu ard lemne, ci sunt impastiate pachetele de potpourri ce emana o aroma placuta, in loc de caldura. Iti plimbi mana usor peste satinul fin, te asezi cu teama sa nu strici perfectiunea fara cute a materialului si te uiti in jur. Se mai vad o canapea conceptuala din piele neagra ca de crocodil cu un spatar disproportionat de mare, foarte potrivita intr-un decor modern suprarealist in stilul "Alice in Tara Minunilor", si draperii ca de cabaret din pene moi. Iar de tavan sta suspendat un candelabru in care parca au inghetat incaierati o suta de fluturi cu aripi de smoala.

Fotoliul bej cu dantela si rame negre care se vede in vitrina magazinului, impreuna cu candelabrul fluture, fac parte din stilul baroc' n' roll foarte in voga in designul international anul acesta si in care predomina combinatiile de alb si negru.

In stanga, pe un perete, se lafaie o rama imensa de oglinda cu rafturi de carti in interior. "Poate fi transformata si in oglinda", spune Adina Toiu, coordonatoarea de vanzari a magazinului Interus. "Pretul este de 4.056 de euro", continua Toiu trezindu-te din povestea cu textile moi, pretioase si seminee imense de castel mare si amintindu-ti ca te afli intr-un magazin de decoratiuni interioare de lux.

Interus apartine companiei Ideal Casa si importa branduri exclusiviste de mobilier si decoratiuni din Italia, precum Cavalli, Bamax, Mercantini, Domingo, Maiellaro, Zilio, Asnaghi Interior, Pataviumart, Terzani si altele. Magazinul s-a deschis anul trecut in noiembrie, insa deja are notorietate printre clientii ce dispun de bugete de zeci de mii de euro pentru a-si decora casele. La subsolul magazinului este amenajata o alta portiune a showroom-ului, in aceeasi maniera eclectica. Un fotoliu din piele de ponei care costa 3.410 euro parca pazeste intrarea in incapere, perfect pentru o casa rustica stil Dallas. In tandem cu fotoliul se mai poate cumpara si un suport de picioare din acelasi material (720 de euro).

Alaturi de fotoliu este pozitionat, oarecum "extraterestru" de restul obiectelor, un scaun cu design futurist spatial la pretul de 627 de euro. Spatarul este ca un camp electromagnetic propagat in unde intersectate ce au incremenit in vid. Scaunul pare mai degraba decorativ si firav cu un asemenea spatar relativ si cu cele 4 picioare subtiri din fier, insa a fost verificat: proprietarul se poate aseza confortabil fara teama de legea gravitatiei. Langa scaun se afla un dulap din lemn de stejar, cu intarsii perfect liniare si manere argintii, care promite sa ascunda toate zecile de perechi de pantofi ale doamnelor si multele camasi si costume perfect calcate ale domnilor.

Tocmai in spatele camerei, aparent ferit de privirile celor care sunt in trecere grabita prin showroom, este amenajat intim un colt de dormitor regal cu un pat imens acoperit cu asternuturi de catifea brodata, importate din Franta. Alaturi se afla si o noptiera fin sculptata, iar deasupra ei atarna greu draperii din catifea rosie care pot fi de asemenea cumparate in diverse modele. Decorul este luminat de un candelabru glamour cu cristale Swarovsky (767 de euro). Piesele de mobilier retro vor fi probabil intotdeauna in trend, cel putin pentru cei care au case vechi si spatioase sau pur si simplu sunt melancolici dupa epoci elizabetane.

Sus in magazin, la o masa cu cateva scaune comode, asezata putin ferit de oamenii care intra si ies, gasesti mai mereu pe cineva rasfoind cataloagele care cuprind si alte piese de mobilier decat cele aflate in showroom. Iar clientii care nu se pot hotari daca sunt mai atrasi de stilul futurist, suprarealist, baroc sau retro se pot consulta intotdeauna cu designerul sau arhitectul magazinului eclectic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Interus,
Interior
/arta-si-societate/lifestyle/interus-interior-4073942
4073942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.