În ce fel alegerea lui Donald Trump ca preşedinte a SUA a influenţat industria bijuteriilor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 iunie 2017 94 afişări

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA ori ameninţările la drepturile femeilor au impact asupra industriei bijuteriilor, determinând o cerere mai mare pentru un anume tip de astfel de accesorii, scrie New York Times.

În ce fel alegerea lui Donald Trump ca preşedinte a SUA a influenţat industria bijuteriilor

Tendinţa nu este surprinzătoare dacă ne gândim la faptul că bijuteriile sunt asociate de multă vreme cu protecţia, fie ea spirituală, afectivă sau fizică, susţine creatoarea londoneză Hannah Martin, care a lansat o gamă de aşa-numite ”inele-armură“, despre care clientele, fie ele vedete sau persoane obişnuite, afirmă că le face să se simtă puternice. Tot cu ideea de protecţie a lansat asemenea inele şi creatoarea de origine singaporeză Lynn Ban, ale cărei piese au şi o mică prelungire ce seamănă cu o gheară. 

Un alt designer de bijuterii, Pamela Love, a remarcat că de la instalarea în funcţie a Preşedintelui Trump a crescut cererea pentru articole din gama sa Dagger (pumnal), tot mai multe cliente dorind să poarte cercei sau pandantive în formă de mici pumnale, deoarece ”vor să pară dure şi caută ceva care să le amintească lor şi să arate lumii“ acest lucru, neavând nimic de-a face cu violenţa.

O remarcă a lui Donald Trump din ultima dezbatere televizată cu contracandidata sa, Hillary Clinton, pe care a caracterizat-o drept ”nasty woman“ (femeie meschină) când aceasta a explicat cum vedea o problemă legată de impozitare, a inspirat-o pe creatoarea Wendy Brandes, care la câteva zile după aceea a lansat colierul Nasty, pe care unele dintre cliente l-au purtat când au mers la vot şi mai apoi la un marş al femeilor. O parte din veniturile realizate din vânzarea acestui colier au fost donate organizaţiei Planned Parenthood, iar creatoarea afirmă că femeile care poartă piesele realizate de ea doresc să le lase moştenire fiicelor lor, ca semn al luptei continue pentru drepturile femeilor şi democraţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.