Imelda de la Casa Alba

Postat la 01 octombrie 2007 8 afişări

"Dress for success" nu mai este de mult o simpla fraza folosita de specialistii in imagine, ci a devenit un fel de cod nescris dupa care managerii isi construiesc brandul personal.

Jessica Vartoughian, o romanca de origine armeana care a emigrat in Statele Unite in 1962, a fost numita de cotidianul The New York Times "prima doamna a unghiilor" si este considerata specialistul numarul unu din acest domeniu la Hollywood. Vartoughian detine Jessica Cosmetics International, o companie specializata in produse dedicate unghiilor, cu o cifra de afaceri de 16 milioane de dolari, care este prezenta in peste 25 de tari. Mai mult, se poate lauda cu o lista impresionanta de vedete carora le-a ingrijit mainile, de la Nancy Reagan si Printesa Diana la Demi Moore, Julia Roberts sau Madonna.

Care este stilul unui antreprenor care a participat la petreceri de investire la Casa Alba si care face parte din "star system-ul" hollywoodian? "Imaginea mea a fost intotdeauna foarte corecta si modesta si am invatat sa ma adaptez in toate mediile, de la o intalnire cu regina sau un party la Casa Alba pana la viata de zi cu zi", povesteste cea care in timpul celor doua mandate ale presedintelui Ronald Reagan zbura o data la doua saptamani de la Los Angeles la Washington pentru manichiura cuplului prezidential. Vartoughian spune ca ii plac hainele de o eleganta simpla, in stilul creatiilor Armani. "Lucrurile din garderoba mea sunt simple dar de foarte buna calitate. Imi place foarte mult moda haute couture", spune antreprenorul, privind la o fotografie realizata cu doua luni in urma la nunta fiicei sale in care purta o creatie Oscar de la Renta. "Imi place calitatea, vreau sa am trei lucruri, dar bune si nu ma deranjeaza sa port haine de acum cinci ani cat timp arata bine." Jessica Vartoughian calatoreste foarte mult, uneori petrece doua sau trei saptamani pe luna in strainatate, astfel incat fiecare tara vizitata se transforma in oportunitate de shopping. "Ca destinatie de cumparaturi imi place foarte mult Italia, iar din Germania imi cumpar foarte multe produse Armani."

Fondatoarea Jessica Cosmetics International spune ca este propriul stilist. "Cand sunt ocazii speciale, apelez la un profesionist, dar in rest ma descurc singura. Imi propun totusi sa chem acasa un specialist care iti deschide toata garderoba si iti explica cum si ce cu ce se potriveste. Pentru ca aceleasi combinatii pot deveni plictisitoare, in special cand calatoresti."

Este o clienta fidela a magazinelor Neiman Marcus si Sacks Fifth Avenue. "La Neiman Marcus, de exemplu, am un personal shopper care imi stie preferintele in materie de haine si pantofi. Cand se schimba produsele sau se innoiesc colectiile, ma anunta. In plus de fiecare daca cand sunt prezentarile colectiilor noi si sunt in tara particip."

Spune ca are o mare pasiune pentru pantofi "Cred ca am 100 de perechi. Menajera, care este filipineza, imi spune ca sunt un fel de Imelda (Imelda Marcos, fosta prima doamna din Filipine, detinea o colectie de 200 de perechi de pantofi - n.r.). Sunt foarte pretentioasa atunci cand vine vorba despre pantofi, pentru ca tatal meu a fost designer de incaltaminte si stiu foarte bine ce sa cer", spune Vartoughian din colectia careia nu lipsesc exemplare Manolo Blahnick, Chanel sau Jimmy Choo.

Cat despre stilul preferat, ii place foarte mult designul anilor '60. "Am purtat foarte multe creatii Yves Saint Laurent sau rochii cu modele geometrice si cordon in talie de la Cacharel care de-abia acum sunt in voga", conchide antreprenorul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Imelda,
de,
la,
Casa,
Alba
/arta-si-societate/lifestyle/imelda-de-la-casa-alba-4073945
4073945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.