LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Cursa dupa adrenalina

Postat la 03 septembrie 2007 11 afişări

Unii fac sport pentru conditia fizica, altii pentru ca ii stimuleaza jocurile in echipa, insa fie ca este vorba de baschet, volei sau fotbal, cantitatea de adrenalina este cea care face diferenta. Substanta aceea care te face sa crezi ca poti incheia orice afacere, ca ai putere suficienta incat, daca iti pui in minte, poti deveni proprietarul Microsoft sau cel mai mare investitor pe bursa din lume.

Iar pentru cei ramasi in pana de idei sau care pur si simplu nu pot ajunge la un rau involburat sau la un aeroport pentru o saritura de la 1.000 de metri cu parasuta, exista oricand varianta parcurilor de distractie, care sunt recunoscute ca "producatorul" numarul unu de adrenalina la nivel mondial.

Este adevarat ca nu se incadreaza in acceptiunea clasica a sportului, nu pun in lucru muschii si nu imbunatatesc conditia fizica, insa o accelerare de la 0-100 de km pe ora in trei secunde sau o saritura in gol de la 100 de metri poate trezi simturile in acelasi fel in care o face o cursa de rafting sau un gol dat intr-un moment decisiv.

Totusi, pentru ca nivelul de adrenalina sa atinga maximul, parcul de distractie trebuie ales pe spranceana. De exemplu, Port Aventura de pe Costa Daurada din Spania, care este unul dintre cele mai mari parcuri de distractie din Europa. O zi petrecuta acolo inseamna o calatorie printre misterele Chinei Imperiale, in Vestul Salbatic, junglele din Polinezia, exoticul Mexic si bineinteles prin coasta pitoreasca a Mediteranei, totul condimentat din plin cu adrenalina.

Fiecare detaliu este gandit astfel incat sa stimuleze simturile, iar drumul este directionat in asa fel incat acest proces sa aiba loc treptat, de la cel mai simplu joc pana la provocarea maxima.

Drumul pana la parc este la randul sau o aventura, printre rotonde decorate cu palmieri si zeci de porti pe unde se inghesuie mii de amatori de adrenalina. Insa imediat ce intri si dai cu ochii de toate acele minunatii (pe care deja le-ai zarit de la sute de metri de pe drumul national), energia te invaluie instantaneu. Bineinteles ca nu ai curaj sa treci direct la artileria grea si te incalzesti un pic intr-o cursa ce pare desprinsa din China Imperiala (Waitan Port).

Si pentru ca nu rezisti prea mult privind la megastructurile nascatoare de adrenalina, iti iei inima in dinti si te pregatesti moral pentru cozile de peste o jumatate de ora care se formeaza in fata marilor atractii ale parcului.

Acestea sunt structurate dupa patru niveluri, de la cele mai usoare destinate copiilor (notate cu steluta) pana la cele care urca adrenalina la nivelul maxim (notate, asemeni partiilor, cu negru).

Adevarata aventura poate incepe cu Furius Baco, un roller coaster in care scaunele sunt asezate in stanga si in dreapta unei sine, iar amatorii de senzatii tari stau cu picioarele in gol si au senzatia ca in orice moment vor fi catapultati in lacul de dedesubt.

Aventura poate continua cu Dragon Khan, un roller coaster care face 8 loop-uri la o viteza de 110 kilometri pe ora, pe un traseu destul de lung fata de cele obisnuite, care iti face inima sa bata atat de puternic incat ajungi sa te intrebi daca nu va exploda pana la final.

Stampina este un alt roller coaster, de data aceasta din lemn, care iti da o oarecare senzatie de incertitudine: voi trai sau nu pana la finalul cursei? Iar ceea ce face intreaga aventura cu atat mai spectaculoasa este fondul sonor: sunete pure de metal care icneste la fiecare loop periculos in Dragon Khan si scartait puternic de lemn in Stampina.

Avand in vedere ca Port Aventura este un parc de distractii din Mediterana, nu puteau lipsi aventurile extreme pe apa. Grand Canyon Rapids este o cursa ce seamana cu o aventura extrema pe raul Colorado, printre cascade, curenti puternici si valuri periculoase, avand pe fundal stancile ce duc cu gandul la Marele Canion.

Tot in stilul Vestului Salbatic este si Silver River Flaume, care inseamna o cursa pe apa in busteni plutitori care cad in gol doar pentru a-si lua avant sa urce. Tutuki Splash este o incursiune intr-un vulcan din Polinezia in care te uzi pana la piele. In plus, de fiecare data trebuie sa ai grija sa te feresti de "gloantele de apa" ale pistolarilor ale caror tunuri sunt asezate strategic pe un pod si care fac aventura cu atat mai periculoasa. Insa oricand ai sansa la razbunare, astfel incat, la finalul calatoriei, pentru un euro, te poti transforma din vanat in vanator si le poti plati cu aceeasi moneda amatorilor de adrenalina acvatica.

Insa punctul maxim al calatoriei este Hurakan Condor, o masinarie care te ridica la 100 de metri inaltime, usor, cat sa ai timp sa admiri peisajul.

Imediat ce ajungi sus si iti spui ca nu a fost deloc dificil, scaunele sunt miscate putin, astfel incat sa vezi mai bine pamantul, si esti lasat sa faci cursa retur in cadere libera. Cea mai stranie senzatie este sa iti urmaresti mainile si picioarele care plutesc, fara ca tu sa ai nici cel mai mic control asupra lor.

Dincolo de toate aceste aventuri care te incarca cu energie, la final iti dai seama ca cel mai dificil a fost sa adopti o atitudine cat de cat respectabila in pozele facute la cald de camere amplasate strategic. Adica exact cand asupra ta actioneaza cele mai multe forte

G si cand miscarea muschilor fetei te face sa pari un extraterestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cursa,
dupa,
adrenalina
/arta-si-societate/lifestyle/cursa-dupa-adrenalina-4073902
4073902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.