Cum arată mănăstirea budistă aflată în mijlocul munţilor, la peste 4.000 de metri

Postat la 14 octombrie 2016 318 afişări

Cum arată mănăstirea budistă aflată în mijlocul munţilor, la peste 4.000 de metri

Ki Gompa este o mănăstire budistă tibetană din India, în munţii Himalaya, la marginea satului Ki. Aflată la o înălţime de 4.000 de metri, Ki Gompa este cea mai mare mănăstire din Valea Spiti, fiind un important centru religios pentru Lamas.

Se spune că Ki Gompa a fost fondată acum mai bine de 1.000 de ani de Dromton, un elev al faimosului Atisha. Mănăstirea a fost atacată de mongoli în secolul al XVII-lea, în timpul celui de-al cincilea Dalai Lama, iar în 1841 a fost asediată din nou de către armata Dogra condusă de Gulam Khan. Aceste atacuri frecvente au rezultat în numeroase lucrări de reconstrucţie şi renovare, dând construcţiei o formă iregulată. Astfel, Ki Gompa arată mai mult ca un fort devensis decât ca o mănăstire.

Pereţii mănăstirii sunt acoperiţi cu picturi murale, exemplificând astfel stilul arhitectonic al secolului al XIV-lea, atunci când a fost decorată. Fiecare cameră este acoperită cu formă ce reprezintă mandala sau alte simboluri budiste. Fotografiile nu sunt permise în interior, aşa că vizitatorii trebuie să admire din exterior mănăstirea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.