Cum arată birourile Facebook din New York – angajaţii se bucură de jocuri VR şi au chiar şi propriul patiser

Postat la 05 iunie 2017 223 afişări

Facebook este, probabil, unul dintre cele mai dorite locuri de muncă din lume datorită unor avantaje incredibile, a unor salarii impresionante şi unei culturi corporatiste originale. Jurnaliştii Business Insider au făcut un tur al birourilor din New York şi iată ce au descoperit:

Primul lucru care i-a întâmpinat a fost întruchiparea fizică a unui „wall” Facebook. Directorul de comunicare, Jamil Walker, le-a spus că primarul oraşului New York se numără printre cele mai recente persoane care l-au semnat. „Avem câte un astfel de perete pe majoritatea birourilor noastre”, a spus acesta. „La un moment dat, probabil, vom începe unul nou cu noi semnături”. 

Aproximativ 1000 dintre cei 19.000 de angajaţi ai Facebook lucrează în locaţia din Manhattan, proiectată de Frank Gehry, care găzduieşte şi membrii echipei Instagram a companiei. Facebook ocupă patru etaje ale clădirii.

Deoarece biroul este imens, cu foarte mulţi oameni, poate fi uşor să pierzi evidenţa acestora; ecranul respectiv permite  tastarea numele angajatului pentru a-ţi arăta unde se află respectivul. 

Faimoasa „cameră minunată” include un cap de cerb în miniatură montat pe perete, o canapea mică şi versiuni mai mici de afişuri care atârnă în birou. Celebrităti precum cântăreaţa Selena Gomez şi modelul Ashley Graham au făcut fotografii în acest loc şi le-au postat pe paginile lor de Instagram.

Acesta este noul spaţiu media al biroului, utilizat pentru filmarea interviurilor Facebook Live. O scenă complet luminată şi o vedere clasică spre New York City sunt punctele forte ale acestui loc. 

„Deşi toată lumea are propriul birou, veţi vedea, de asemenea, o mulţime de colţuri liniştite, ascunse, unde puteţi să vă aşezaţi pe o canapea, să staţi pe un scaun şi să lucraţi departe de agitaţia echipei", a mai spus gazda. 

Sau acesta...

Un alt lucru pentru care este renumit sediul Facebook- mâncarea

Toate alimentele şi băuturile sunt complet gratuite (şi nelimitate!) pentru angajaţi.

Facebook are o echipă culinară ce lucrează într-o bucătărie complet echipată. Gustările favorite includ pizza, barul de salate şi iaurtul, preparate la birou. Pe de altă parte, angajaţii se pot desfăta cu produse create de propriul patiser

„Mâncarea este grozavă şi meniul este diferit în fiecare zi. Putem mânca aici micul dejun, prânzul, cina. Nu trebuie întotdeauna să ieşim la un restaurant”, spune managerul de comunicare. 

Beneficiile nu se limitează la alimente. Angajaţii se pot bucura, de asemenea, de jocuri şi sesiuni de realitate virtuală în birou

Angajaţii pot beneficia şi de produse precum baterii, un mouse nou sau o nouă tastatură gratuit,pe care şi le iau singuri, din această maşinărie. 

Nu în ultimul rând, biroul are o vedere fantastică asupra oraşului New York. Gazda a spus că aspectul eclectic şi industrial al biroului Manhattan este menit să ofere angajaţilor un spaţiu de lucru pozitiv şi vibrant. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.