Cri, Cri, Cri, dezastru cri...sau adăpostul care-i şi poate hrăni pe cei care-i găzduieşte

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 iulie 2016 300 afişări

Cri, Cri, Cri, dezastru cri...sau adăpostul care-i şi poate hrăni pe cei care-i găzduieşte

O companie americană, Terreform ONE, propune, nici mai mult, nici mai puţin, decât un adăpost care-i şi poate hrăni pe cei care-i găzduieşte în caz de dezastru, scrie CNN.

Denumit ”Adăpostul-fermă de greieri„, acesta este format din mici capsule aşezate una peste alta într-un cadru special, în care pot fi crescuţi greieri. Avantajul adăpostului este că poate fi instalat foarte repede într-o zonă afectată de incendii sau tsunami, când oamenii nu au acces la alte surse de hrană.

Capsulele din care este format oferă toate condiţiile necesare dezvoltării a până la 22.000 de insecte la fiecare şase până la douăsprezece săptămâni, greierii fiind aleşi pentru potenţialul pe care-l au ca sursă ecologică de proteine, susţin iniţiatorii proiectului. Aceştia au construit deja un prototip la New York, în Brooklyn, unde încearcă să convingă şi bucătarii din restaurante să introducă greieri în meniu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adapost,
dezastru,
gazduire,
format
/arta-si-societate/lifestyle/cri-cri-cri-dezastru-cri-sau-adapostul-care-i-si-poate-hrani-pe-cei-care-i-gazduieste-15514281
15514281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.