Consilier de modă nouă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 septembrie 2015 187 afişări

Consilier de modă nouă

Sumele impresionante la care ajung tranzacţiile cu opere de artă atrag mai tot mai multe persoane spre domeniul consultanţei oferite colecţionarilor, serviciu de care mai ales noii îmbogăţiţi au nevoie, scrie New York Times.

Ca o consecinţă a acestui fapt, rolul consultantului se schimbă, acesta ajungând să se ocupe şi de tranzacţii, nu doar de dat sfaturi clientului. Printre cei intraţi în ultima vreme în rândul consultanţilor se numără foşti directori ai unor departamente din marile case de licitaţii, dar nu numai, unii dintre cei care oferă astfel de servicii având însă puţină experienţă în domeniu.

Consultantul de tip nou lucrează tot mai des pe comision şi nu pe onorariu, ceea ce a atras în branşă chiar şi comercianţi sau proprietari de galerii de artă, apărând astfel riscul creşterii preţurilor pentru artiştii promovaţi de ei, chiar dacă aceştia nu sunt neapărat o investiţie bună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consilier,
moda,
arta,
consultant,
tranzactii
/arta-si-societate/lifestyle/consilier-de-moda-noua-14709351
14709351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.