Ceaşca de cafea de dimineaţă ar putea conţine boabe vechi de 9 ani

Postat la 21 iunie 2016 741 afişări

Ceaşca de cafea de dimineaţă ar putea conţine boabe vechi de 9 ani

Boabele de cafea arabica au fost păstrate "la rece" ani buni, în vreme ce piaţa cafelei a trecut prin cea mai grea criză din istoria recentă. Toate aceste boabe de cafea sunt scoase acum la vânzare; întrebarea este, desigur, cine le va cumpăra.

Odată cu scăderea preţurilor la cafea arabica, cumpărătorii care se orientează de obicei la sortimente mai ieftine precum robusta încep să cumpere şi ei sortimentul premium.

Cât de ieftină a ajuns, de fapt, arabica? Aproape gratis, explică un studiu al celor de la Wall Street Journal, care arată că o cafea veche de 12 ani se vinde cu un discount de 1,55 dolari la jumătate de kilogram, în vreme ce preţul obişnuit de tranzacţionare se ridică la 1,35 dolari pentru aceeaşi cantitate.

Potrivit studiului amintit, cantitatea de cafea mai veche de trei ani a crescut cu 7% în ultimii doi ani. "Există cantităţi foarte mari de cafea care au fost depozitate ani de zile şi sunt acum scoase la vânzare", explică Edgar Cordero, consultant pentru strategie globală în cadrul Federaţiei Columbiene a Cafelei.

Mulţi comercianţi, cum ar fi Starbucks, spun însă că nu vor cumpăra cafea mai veche de un an, astfel încât majoritatea va ajunge probabil să fie transformată în cafea instant sau va fi livrată unor hoteluri, şcoli sau chiar distribuitoare de cafea.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ceasca-de-cafea-de-dimineata-ar-putea-contine-boabe-vechi-de-9-ani-15501541
15501541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.