Ce locuinţe de lux le cumpără chinezii copiilor lor (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 mai 2014 168 afişări

Unii îşi fac într-adevăr vara sanie şi iarna car: chinezii care-şi permit cumpără case pentru copiii lor care vor merge la facultate peste 10 sau 15 ani. Nu contează dacă odrasla e abia în scutece: părintele chinez grijuliu caută să-i cumpere o locuinţă cât mai scumpă într-un oraş universitar din străinătate, în aşa fel încât viitorul student să nu se streseze cu căutarea unei locuinţe la cămin ori cu chirie.

Deşi China are destule universităţi bune, mulţi părinţi cu posibilităţi materiale preferă să-şi ştie copiii studenţi la universităţi prestigioase din afara ţării, pentru a vedea cum e să trăieşti în altă ţară şi a beneficia de un sistem educaţional ceva mai flexibil decât cel din ţara lor, scrie Wall Street Journal.

Părinţii cumpără proprietăţi imobiliare cât mai scumpe, în speranţa că într-o bună zi viitorii studenţi le vor folosi, iar până la acel moment le închiriază, creând astfel o sursă suplimentară de venit din care să plătească cheltuielile copiilor la facultate.  Spre exemplu, o mămică grijulie a achiziţionat nu demult cu 6,5 milioane de dolari un apartament în clădirea One57 din Manhattan, pentru fetiţa ei în vârstă de doar doi anişori, pe care speră să o vadă cândva frecventând cursurile New York University sau Columbia University. Un părinte se pregăteşte să cumpere o casă la Melbourne, în Australia, iar un altul a ales o locuinţă de 8 milioane de dolari lângă Seattle.

Un alt motiv pentru care chinezii preferă apartamente în străinătate pentru copiii lor este şi creşterea foarte mare a preţurilor în oraşele importante ale ţării, astfel încât preţurile cerute în SUA nu li se par exagerate. Tendinţa nu a scăpat neobservată de dezvoltatorii care au început să meargă în China la târguri imobiliare, spre a prezenta oferte potrivite pentru studenţi, cum ar fi 1321 Seneca, un turn de apartamente cu 24 de etaje din Seattle.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ce-locuinte-de-lux-le-cumpara-chinezii-copiilor-lor-galerie-foto-12577074
12577074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.