Bani pentru o constiinta impacata

Postat la 26 februarie 2007 6 afişări

O plimbare cu masina-un copac plantat. O excursie cu avionul in jurul lumii-10.000 dolari in contul unui proiect ecologic. Asa arata noul tip de comportament ecologic prin care oamenii isi pot rascumpara fiecare greseala vizavi de mediu.

Pentru cei mai multi milionari, cinele romantice la Paris pentru care strabat oceanul intr-un avion de lux sau plimbarea cu limuzina in timpul noptii sunt placeri mici si nevinovate. Pentru milionarii cu sufletul verde, insa, toate activitatile de acest gen pot fi cauza unui puternic sentiment de "vinovatie ecologica".

Asa ca, de la vedete pop, executivi de top si politicieni, milionarii au decis sa rascumpere prin bani poluarea cauzata de activitatile zilnice si sa doneze bani in contul proiectelor ecologice. Ca urmare a cererii crescande pentru o viata mai sanatoasa, peste 60 de companii au vandut in 2006 programe de offset in valoare totala de 110 milioane de dolari.

Offset-urile sunt primul pas catre gandirea ecologista colectiva si cel mai rapid mod de indepartare a sentimenului de "vina ecologica". Polemicile lansate de oamenii de stiinta apreciaza insa ca valoarea adaugata reala a offset-urilor este mica in comparatie cu daunele produse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bani,
pentru,
o,
constiinta,
impacata
/arta-si-societate/lifestyle/bani-pentru-o-constiinta-impacata-4073628
4073628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.