Cum se pregătesc bogaţii lumii pentru apocalipsă. De ce sunt şi mai grăbiţi după ce Trump a ieşit preşedinte

Autor: Georgiana Călin Postat la 22 martie 2017 1306 afişări

Un număr tot mai mare de magnaţi ai lumii se pregătesc pentru Apocalipsă prin achiziţionarea de buncăre, special construite în acest scop. Însă acestea nu sunt doar fortăreţe foarte bune, ci şi locuinţe de lux dotate cu toate facilităţile cu care sunt obişnuiţi bogătaşii zi de zi, conform Daily Mail.

Vivos este unul dintre liderii mondiali în construcţia de buncăre, iar unul dintre cele mai recente proiecte ale companiei este The Xpoint – cea mai mare comunitate de „apărare” din lume, după cum se autodescrie în reclame. Cu o suprafaţă de nouă mile în regiunea Dakota de sud, departe de ţintele nucleare, conform spuselor CEO-ului Vivos, cele 575 de buncăre sunt rezistente la bombe şi fiecare reprezintă casa în caz de pericol pentru 20-25 de persoane. Pe lângă confortul unei locuinţe, acestea au un spaţiu rezervat doar pentru păstrarea proviziilor pe o perioadă de 12 luni. Însă siguranţa vine cu un preţ destul de piperat – 25.000 de dolari pentru un contract de leasing pe 99 de ani, plus 1.000 de dolari taxe anuale de întreţinere.

VEZI CUM ARATA BUNCARELE 

Un alt constructor de buncăre este Rising S Company, cu sediul în Texas, care a declarat că vânzările sale au crescut spectaculos în ultimele luni. Mai exact, vânzările au crescut cu 300% de la alegerile prezidenţiale din SUA, declara Gary Lynch, directorul companiei, într-un interviu acordat CNN. Lynch a mai precizat că vânzările la nivel global au crescut cu 700% în 2016 faţă de anul anterior. Buncărele se găsesc cu precădere în SUA, acolo unde bogătaşii liberali se pregătesc de „apocalipsa Trump”, însă companiile care le construiesc spun că acestea ar trebui văzute dincolo de perspectiva politică.

Pe de altă parte, în Republica Cehă se află cel mai mare buncăr din lume, cunoscut ca „The Oppidum”, cu o suprafaţă de circa 7200 de metri părtaţi. Conceptul este dotat cu camere de lux în subteran, coridor secret, care leagă clădirile de sus cu cele de jos, baie cu jacuzzi, cinema, sală de jocuri, piscină, sală de gimnastică, bar, spa, dar şi o grădină subternană ce oferă lumină naturală simulată, pentru ca locuitorilor săi să nu le lipsească aproape nimic. Aceasta se află într-o zonă rurală în apropiere de Praga, la mai puţin de două ore de Moscova sau Londra cu un avion privat. Dotările acesteia se regăsesc în majoritatea buncărelor create special pentru miliardari.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.