A furat 1 miliard de lire sterline pe care i-a cheltuit pe petreceri apoi s-a predat singur poliţiei

Postat la 17 iunie 2017 209 afişări

Şeful echipei de F1 Force India a fost arestat pentru o presupusă spălare de bani în valoare de 1 miliard de lire sterline, legată de falimentul companiei sale aeriene.

A furat 1 miliard de lire sterline pe care i-a cheltuit pe petreceri apoi s-a predat singur poliţiei

Miliardarul Vijay Mallya, care trăieşte într-un conac din Hertfordshire, cunoscut sub numele de „The King of Good Times”, s-a prezentat voluntar o secţie de poliţie din Londra. Autorităţile indiene cer ca magnatul să fie extradat, el fiind vinovat de dispariţia a peste 8500 de locuri de muncă, odată cu prăbuşirea companiei aeriene Kingfisher Airlines. 

La o audiere preliminară în cadrul tribunalului Westminster, lui Mallya, în vârstă de 61 de ani, i s-a acordat o cauţiune condiţionată de 650.000 lire sterline, iar cazul a fost suspendat până la 17 mai.

Guvernul indian, care i-a retras paşaportul diplomatic Mallya din aprilie anul trecut, în încercarea de a-l aduce în ţara de origine, a salutat arestarea lui, spunând că nu va ierta pe cineva care a creat o asemenea fraudă. Pe de altă parte, Mallya a negat orice ilegalitate la începutul acestui an. „Nicio rupie nu a fost folosită în mod abuziv“, a declarat acesta. Investigatorii care îl anchetau pe baronul local a cerut tribunalului din New Delhi prezenţa acestuia în timpul procedurilor, însă Mallaya nu a cooperat cu aceştia, ci a ignorat de trei ori citaţiile lor.

Mallya a fost renumit pentru stilul său de viaţă ostentativ şi petrecerile generoase la care a participat alături de fotomodele şi vedete din Bollywood. De multe ori a fost asemănat cu magnatul britanic Richard Branson, atât pentru stilul de viaţă, cât şi pentru investiţiile sale în producerea băuturilor alcoolice, în aviaţie sau sport. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.