Televiziunile testeaza pulsul amatorilor de seriale

Postat la 13 noiembrie 2010 24 afişări

Extrem de competitiva lume a televiziunii din Statele Unite le da o multime de batai de cap producatorilor marilor retele care, ca sa-si pastreze posturile bine platite, trebuie sa stie cu cel putin un an inainte ce ar putea sa atraga (si, mai important, sa mentina) atentia milioanelor de telespectatori americani.

Ca sa simta mai bine pulsul amatorilor de seriale, retelele de televiziune realizeaza episoade-pilot cu care intra apoi in nenumarate focus grupuri, alegand intr-un tarziu care anume dintre episoade se transforma intr-un sezon. Totul, desigur, la gandul unui nou "Clanul Soprano", "LOST" sau, mai nou, "Mad Men". Iata, prin urmare, cateva dintre cele mai noi proiecte avute in vedere de studiouri. Atentie, unele dintre acestea ar putea sa nu prinda micul ecran pentru ca, se stie prea bine, gusturile publicului sunt imprevizibile.

Chiar saptamana trecuta se afla ca FOX pregateste filmarea unui episod de incercare pentru "Locke & Key", un serial fantastic cu o posibila difuzare la anul in timpul verii. Serialul, in spatele caruia se afla Alex Kurtzman si Robert Orci, cuplu de scenaristi si producatori implicat si in cele trei filme "Transformers", ultimele doua "Star Trek", dar si asteptatul "Cowboy & Aliens", o are in vizor pe Nina Locke, o mama singura care se muta cu cei trei copii ai ei intr-un misterios conac din Massachusetts. Zidurile acestuia ascund cotloane fantastice, printre care si un put unde este captiva o oribila creatura, strans legata de o tragedie din trecutul familiei si obsedata sa gaseasca cu orice pret o cheie in stare sa deschida toate usile. Serialul se bazeaza pe seria de benzi desenate creata de Joe Hill, foarte potrivita pentru televiziune, pentru ca numarul de incaperi secrete, fiecare cu o caracteristica iesita din comun, poate deveni practic nelimitat. Scenarist este Josh Friedman, creatorul serialului "Terminator: The Sarah Connor Chronicles", iar proiectul va fi cu atat mai atractiv cu cat poate migra foarte usor pe marile ecrane.

Tot de sfera fantasticului se apropie si "All Signs of Death", noul proiect al lui Alan Ball, omul din spatele serialelor "Sub Pamant SRL" si "True Blood". Gazduit tot de HBO, serialul il are in rolul principal pe britanicul Ben Whishaw, intrat in vizorul regizorilor din lumea intreaga dupa rolul genialului parfumeur Grenouille din "Parfumul: povestea unei crime". In "All Signs of Death", Whishaw va fi Webster Filmore Goodhue, un tanar de douazeci si ceva de ani, fara niciun capatai, care ajunge din intamplare sa curete locurile unde s-au savarsit crime sangeroase. Noua ocupatie a lui Webster nu este cel mai ciudat aspect al acestei comedii foarte negre inspirate de romanul "The Mystic Arts of Erasing All Signs of Death" scris de Charlie Huston, caci eroul se va trezi implicat intr-un caz de crima, cu o femeie fatala pe urmele lui si cu amanunte din trecutul lui misterios facandu-i viata un calvar. Episodul pilot s-a filmat in cursul lunii septembrie, regizat de chiar Alan Ball, si, chiar daca cei de la HBO n-au mai zis nimic despre serial, ceva ne spune ca avem de-a face cu noul hit al canalului de televiziune.

Cei de la ABC spera ca vor umple spatiul lasat gol de "LOST" (putin probabil) cu "Nine Lives", un serial despre o fata cu o multime de super-puteri. Un episod pilot se pregateste in acest moment, iar serialul ar putea-o avea in rolul principal pe Skyler Samuels. Proiectul se bazeaza pe trei carti scrise de Celia Thomson, grupate in seria "The Nine Lives of Chloe King", in care eroina trebuie sa-si foloseasca multitudinea de abilitati pentru a descoperi natura misterioasei creaturi aflate in urmarirea ei. Cu obligatoriul proiect "supereroic" in buzunar, ABC cumpara si drepturile pentru serialul de comedie israelian "Tall and Greenbaum" despre simpaticii proprietari ai unei minuscule companii specializate pe filmari la nunti si alte evenimente de familie. Tall isi inseala nevasta, Greenbaum viseaza sa devina regizor, iar acrobatiile necesare pentru a sincroniza diversele aspiratii cu solicitanta lor ocupatie vor avea adesea rezultate dezastruoase.

Cu Steve Carrell hotarat sa paraseasca "The Office", iata ca NBC ar putea compensa scaderea in popularitate a faimosului serial bazat pe originalul omonim din Marea Britanie cu un nou proiect de sitcom "cu angajati", deocamdata nenumit, despre o femeie care-i ajuta pe ceilalti sa-si schimbe cu cat mai putina bataie de cap locul de munca. Sitcomul a starnit deja o batalie a ofertelor castigata de NBC, iar creatoarea este nimeni alta decat Kari Lizer, producatoarea din spatele succesului "The New Adventures of Old Christine", care i-a adus Juliei Louis-Dreyfus un premiu Emmy in 2005. Zvonurile de la Hollywood spun ca actrita, mai cunoscuta pentru rolul lui Elaine din unanim apreciatul "Seinfeld", este perfecta pentru rolul principal din noul serial, prin urmare s-ar putea s-o revedem pe micul ecran de la anul. Cel mai popular serial de comedie al celor de la HBO a fost "Totul despre sex", iar de la terminarea acestuia (si evadarea protagonistelor pe marele ecran) testosteronul a dominat complet genul comic pe acest canal TV.

Lucrurile se pot schimba datorita lui Tea Leoni, care ar putea reveni la sitcom cu un proiect despre moda, cu titlul provizoriu "Primavara/Toamna". Leoni ar trebui sa interpreteze o femeie cu puternice legaturi cu lumea modei din New York si jumatate al unui parteneriat disfunctional cu o alta protagonista, a carei viziune despre viata, familie si dragoste este diametral opusa fata de cea a personajului lui Leoni. Autoarea scenariului este Kate Robin, fosta scenarista si producatoare pentru premiatul "Sub Pamant SRL".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
producatori,
seriale,
retele,
episoade-pilot
/arta-si-societate/film/televiziunile-testeaza-pulsul-amatorilor-de-seriale-7694743
7694743
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.