Fantomele de pe nava scufundată a lui Henric al VIII-lea (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 iunie 2013 428 afişări

Scufundată după mai bine de treizeci de ani petrecuţi pe ape, în timpul unei lupte navale din anul 1545, Mary Rose, o navă din flota regelui Henric al VIII-lea al Angliei, a fost recuperată de pe fundul mării în 1982 şi apoi expusă la Portsmouth, unde a atras un număr mare de curioşi.

Indisponibilă publicului din anul 2009, Mary Rose poate fi din nou admirată până în luna octombrie, de data aceasta în propriul ei muzeu din Portsmouth, aproape de nava HMS Victory a amiralului Nelson.

Noul muzeu Mary Rose (GALERIE FOTO)

Pe lângă vechimea navei, o atracţie importantă o reprezintă multitudinea de obiecte care au aparţinut ocupanţilor ei şi care s-au păstrat: niciunul din exponatele de pe corabile nu este vreo copie modernă menită să compună artificial atmosfera de epocă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
portsmouth,
anglia,
muzeu,
atractie,
nava,
mary rose,
henric,
epoca,
flota
/arta-si-societate/fantomele-de-pe-nava-scufundata-a-lui-henric-al-viii-lea-galerie-foto-10971047
10971047
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.