Eşti fan metal? E posibil ca în tine să se ascundă un om de ştiinţă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 aprilie 2013 50 afişări

Unii se mulţumesc doar să-şi urmeze pasiunea şi să discute cu alţii asemenea lor despre ea, alţii simt nevoia să o studieze ştiinţific. O dovedeşte Conferinţa Internaţională pe probleme de Heavy Metal şi Cultură Populară, recent desfăşurată în Ohio. Adunaţi la Bowling Green State University şi îmbrăcaţi în tricouri cu trupele preferate, fanii heavy metal au asistat la prezentări şi au discutat despre diverse studii în domeniu.

Eşti fan metal? E posibil ca în tine să se ascundă un om de ştiinţă

Apare astfel o nouă categorie de iubitori ai muzicii metal care-şi spun "metalectuali" şi pe care îi interesează să afle despre cum metalul îi electrizează pe tinerii din ziua de azi la fel cum rock'n'rollul îi electriza pe tinerii anilor '60, despre tendinţele în materie de măşti şi machiaj ale trupelor ori despre evoluţia tricourilor purtate la concertele de heavy metal, scrie Wall Street Journal.

Muzicologii prezenţi la recent încheiatul eveniment au discutat, spre exemplu, despre tehnicile interpretative ale vocaliştilor de death metal şi au opţiunea de a-şi publica studiile în revista "Metal Music Studies", editată de către Societatea Internaţională pentru Studii în domeniul Muzicii Metal.  Metalectualli cercetează şi diverse alte aspecte legate de genul metal, cum ar fi particularităţile etnografice şi culturale ale acestuia în Puerto Rico, Azerbaidjan sau China.

Cercetările lor sunt, uneori, finanţate chiar de către guverne, aşa cum se întâmplă în Noua Zeelandă, unde autorităţile i-au pus la dispoziţie unui cercetător mijloacele necesare efectuării unor studii asupra aşa-numiţilor "bogans", membri ai clasei de jos iubitori de metal.

Cei care doresc să studieze genul metal în mod ştiinţific nu sunt însă priviţi de toată lumea cu ochi buni, acuzaţi fiind că risipesc banii contribuabililor ori avertizaţi că o carieră în domeniu nu prea are şanse de reuşită.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/esti-fan-metal-e-posibil-ca-in-tine-sa-se-ascunda-un-om-de-stiinta-10810090
10810090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.